fbpx
sursa foto: shutterstock.com sursa foto: shutterstock.com

De ce trebuie să achiziționezi un scaun auto pentru copilul tău? Iată 5 sfaturi pentru alegerea celui mai bun!


În momentul în care te gândeşti la micuţul tău, trebuie să ai în vedere să îi oferi siguranţă. Indiferent că este vorba de hăinuţe, jucării, alimentaţie sau obiectele necesare zilnic. În această categorie se încadrează şi scaunele auto, total necesar şi obligatoriu. Din punct de vedere legal, în orice autoturism în care este transportat un copil trebuie să existe un astfel de scaun. Probabil eşti nedumerit şi nu ştii ce scaun să achiziţionezi pentru prichindelul tău. Vestea bună este că în ziua de astăzi există o gamă variată de modele cu funcţii variate, potrivite pentru fiecare copil.

5 sfaturi pentru alegerea scaunului auto potrivit

  1. Gradul de confort

Micuțul tău are nevoie de cât mai mult confort, mai ales dacă merge des împreună cu tine in masina. Cauta un scaun auto reglabil şi care să fie sigur, rezistent, dar făcut şi din materiale textile moi. În acest fel, micuţul tău o să se simtă foarte bine, indiferent de kilometrii pe care îi parcurgi. De aici poți afla ce greșeli fac părinții când folosesc scaunul auto pentru copii, învățând ce este corect și ce nu. 

  1. Ține cont de vârsta, înălțimea și greutatea copilului tău
  2. Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vei alege scaunul auto potrivit. Pe piaţă, scaunele auto se împart în 3 mari categorii. Dacă nu vei ţine cont de ele, scaunul nu o să fie potrivit pentru copilul tău. O mare parte dintre părinţi comit această greşeală şi iau scaune total nepotrivite.
  3. Siguranța

În momentul de faţă, pe piaţă, toate scaunele auto sunt testate pentru rezistenţa la impact, însă este important să găseşti acest lucru specificat pe etichetă produsului. Probabil nu ştiai până acum, dar scaunele montate cu spatele la direcţia de mers sunt cele mai sigure. Incearca sa cauti astfel de scaune auto pentru copii deoarece ofera un grad mult mai mare de protectie. Citeste instructiunile de utilizare, pas cu pas, si pastreaza-le pentru problemele care pot aparea. 

  1. Materialul scaunului
  2. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este materialul scaunului auto. El trebuie să fie de bună calitate şi să fie detaşabil. Cei mici sunt neastâmpăraţi şi murdăresc tot ce este în jurul lor. Dacă vei alege un astfel de scaun, materialul se poate spăla oricând este cazul.
  3. Centura de siguranță a scaunului auto

Alege un scaun auto care are centură de siguranţă cu prindere în 5 puncte. Pe lângă acest lucru, ai grijă ca ea să fie reglabilă în funcţie de înălţimea copilului tău. Pentru un plus de confort este indicat că aceasta să aibă protecţii moi în dreptul umerilor. Centura trebuie strânsă cât mai bine în jurul micuţului tău. Cum poţi testa asta? Sub centură trebuie să intre cel mult un deget.

Chiar dacă este obligatoriu prin lege, să ai un astfel de scaun în maşină, nu amendă trebuie să te sperie, ci siguranţă micuţului tău. Până la vârsta de 12 ani acesta trebuie să stea în scaunul auto. Ştiai că în cazul unui accident, şansele ca micuţul tău să nu păţească nimic, cresc cu 99%? Asta doar în cazul în care acesta sta într-un scaun auto omologat. Siguranţă trebuie să fie pe primul loc! 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Go to top