fbpx
Incident terorist pe Podul Londrei: un mort și mai mulți răniți. Atacatorul a fost împușcat de polițiști (VIDEO)

Incident terorist pe Podul Londrei: un mort și mai mulți răniți. Atacatorul a fost împușcat de polițiști (VIDEO)


Poliţia britanică a anunţat că forţele sale au împuşcat vineri un bărbat într-un incident pe Podul Londrei, incident pe care îl tratează ca pe unul terorist, ca măsură de precauţie, transmite Reuters.

Poliţia londoneză a anunţat că a fost chemată în urma unui incident pe Podul Londrei, soldat cu înjunghierea unor persoane, şi că un suspect a fost reţinut, transmite Reuters.

„În acest stadiu, circumstanţele referitoare la incidentul de pe Podul Londrei rămân neclare”, a transmis poliţia pe Twitter.

„Totuşi, ca măsură de precauţie, răspundem la acest incident ca şi când este vorba despre unul de terorism. Un bărbat a fost împuşcat de poliţie”, adaugă comunicatul.

Postul Sky News, citând surse neidentificate, a relatat că cel puţin o persoană, care nu era atacatorul, a fost ucisă în incident.

Puţin mai devreme, poliţia anunţase că „a fost chemată la ora 1.58 p.m. la locul unei înjunghieri în apropiere de Podul Londrei”. „Un bărbat a fost reţinut de poliţie. Credem că un număr de oameni au fost înjunghiaţi”, indica poliţia pe Twitter.

Serviciul de ambulanţă a declarat un incident major şi a trimis mai multe echipaje la faţa locului.

Premierul Boris Johnson a transmis că este ”ţinut la curent cu privire la incidentul de pe Podul Londrei' şi că mulţumeşte 'poliţiei şi tuturor serviciilor de urgenţă pentru reacţia lor imediată”.

În iunie 2017, o camionetă a intrat în mulţime pe Podul Londrei, de peste Tamisa, după care cei trei ocupanţi au înjunghiat trecători în Borough Market. Bilanţul atacurilor, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a fost de opt morţi şi 50 de răniţi.

În martie 2017, un bărbat a intrat cu maşina în mulţime pe Podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un poliţist în faţa Parlamentului, numărul total al victimelor fiind de cinci morţi.

La începutul lunii noiembrie, nivel de alertă teroristă în Marea Britanie a trecut de la „grav” la „substanţial”, riscul unui atentat fiind redus de la „foarte probabil” la „probabil”, a anunţat ministrul de interne Priti Patel la momentul respectiv.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Go to top