Călare pe virus, selfie electoral

Călare pe virus, selfie electoral


Kiturile de testare devin nouă pomană electorală. Ce festival va începe! Gabi Firea e băgată în povestea celor 10.500 de teste ce urmează a fi făcute în București, e un spectacol grotesc politizarea unei pandemii care ajunge, inevitabil, să obsedeze populația.

Circul cu teste rapide, al căror rezultat e dat în 30 de minute prin SMS, e tot ce mai lipsea: acuratețe 30%, efect zero, Gabi Firea făcând bezele pe aleile dintre blocuri, sute de minute cu interviuri la televiziuni, bătrâni acaparați de această producție propagandistică, moarte și acordeoane. Ăștia se vor aburca la propriu peste cadavre ca să iasă în poze.
Primăria Suceava a cumpărat, de asemenea, 3.000 de teste, sunt curios dacă le vor păstra pentru angajații proprii, ca un privilegiu al unei caste superioare, sau dacă le vor da la bunici cu sacoșa, însoțite de îndemnul „Votați din inimă!".

Stați că-i vine imediat ideea și lui Mihai Chirica, el oricum nu se lasă dacă nu se testează săptămânal, e dependent, o poate face acum din banii publici, își poate face și 10 teste pe zi, va scrie romane-fluviu despre profilaxia sa fără precedent, va fi ca un principe în fruntea cruciaților din Războiul Sfânt, cred că efortul de imagine al primarului va bate, ca vizibilitate, pandemia însăși. Boala va deveni ceva secundar în peisaj.

Călare pe virus într-o țară condusă de găști sinistre de hoți și oportuniști. Când vezi cum se scuipă Movilă cu Popa de la interesele contrare în sistemul medical te apucă groaza: e ca și cum s-ar bate Godzila cu King Kong, iar noi, la mijloc, așteptăm să ne înfulece unul dintre ei. Oricine câștigă, ne înghite pe nemestecate. Se bat două bande, una cu teritoriul la Spiridon-Socola, cealaltă cu fieful la Neuro-Infecțioase. În sistemul politico-financiar românesc avem baronii spitalelor, un fel de Capo di tutti capi care hotărăsc achizițiile, angajările, investițiile și proiectele pseudo-științifice, care, traduse toate, înseamnă milioane de euro. Nu e nicio strategie medicală în asta, nu sunt viețile pacienților în joc, sunt doar sifonări și activități ilicite.
Confiscarea electorală a pandemiei e tipic românească, ne reprezintă. Sistemul medical e de mult politizat și mafiotizat, acum facem cunoștință îndeaproape cu fenomenul.
Singura parte bună a molimei, dacă ne-o veni mintea la cap, care mai rămânem în viață, este să-i măture pe toți ca un tsunami, să elibereze sistemul sanitar de corupți și analfabeți și să vedem profesioniști selectați după concursuri draconice. Dar n-apucăm noi ziua aceea! Mă uit cu groază la PNL și îmi vine efectiv să-mi plâng de milă când știu că mă așteaptă cu brațele deschise de-alde Olguța, Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae și Iordache. Suntem încercuiți, n-avem scăpare!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top