fbpx
Portokal
OPINIE. O vedetă internațională salvează România: Tudor Ciuhodaruuu!

OPINIE. O vedetă internațională salvează România: Tudor Ciuhodaruuu!


Tudor Ciuhodaru e non-stop la RTV şi Realitatea şi călăreşte electoral pandemia. E dezgustător să speculezi politicianist o criză umanitară, dar Ciuhodaru are un stil caracteristic de-a te scoate din minţi, pe care-l cunosc de ani de zile, ţăcănindu-te la cap ca o ciocănitoare cu câteva fraze-cheie pe care le repetă încontinuu:

- eu am spus din februarie

- eu am cerut să testăm (se referă la testele rapide, irelevante)

- eu am cerut închiderea graniţelor de mai mult timp

- eu cer să se treacă la Planul B, planul meu!

Acest individ se erijează în liderul României în lupta împotriva COVID-19. Totul se reduce la persoana lui. Asta face de 15 ani, de când a devenit vedetă mediatică. Omul nu se va opri niciodată, e o piţipoancă politică, va defila pe ecrane cu ideile lui tâmpițele şi va stoarce electoratul ca o lămâie, repetând la infinit că el este unicul care ştie ce este de făcut.

În realitate, acest doctor are doi ani jumate de când îşi umple norma întreagă de la UPU cu pontaje puse din burtă, cu absenţe adunate cu săptămânile, cu parafe puse în intervale extrem de dubioase, cu un tratament privilegiat, similar unui nomenclaturist din perioada comunistă, acest om trebuia de mult urmărit şi dat pe mâna legii. Dar aşa e România, un sistem putred în care politrucii şi oamenii legii se acoperă unii pe alţii, se pupă pe obraji şi se susţin reciproc, preţul fiind abisul moral care distruge un sistem strategic, cum este Sănătatea, iar acest lucru erupe în situații-limită, cum se întâmplă acum, momente în care Iohannis ameninţă că va veni clipa răfuielii, după 6 ani în care n-a mişcat un deget să reformeze societatea şi să introducă meritocraţia.

Laşitatea e maximă, pentru că doctorul pare să intervină la TV mereu din timpul serviciului, dar a fugit un an de zile de REPORTER care îl punea în faţa unor ilegalităţi evidente. REPORTER l-a sunat, i-a trimis mesaje, l-a căutat săptămâni în şir la spital, iar doctorul Ciuhodaru s-a ascuns paralizat de frică. Nu era vorba de ziariştii care îi luaseră urma, ci de frica de a răspunde în faţa marelui public. Dacă ne-am duce acum peste el - cu cele 10 zile în care a lipsit de la serviciu, iar managerul şi prietenul său a spus, în a zecea zi, că probabil e în concediu de odihnă - Tudor Ciuhodaru s-ar ascunde în baie ca să nu dea ochii cu noi. Asta e diferenţa între ficţiune şi realitate.

Aşa se întâmplă când legea nu repune adevărul în drepturi cu indivizi ca Tudor Ciuhodaru, ajunge el să dea lecţii celor care l-au tolerat şi ajunge să se cocoaţe pe spatele lor şi chiar să pretindă că îi spulberă tocmai pe cei care l-au făcut cine este. Mă întreb ce-or rumega cei care îl ştiu pe Ciuhodaru ca pe-un cal breaz şi văd acum un demagog periculos şi incontrolabil într-o situaţie explozivă pentru România.

În acelaşi timp, Gabi Firea e prezentă non-stop pe A3 şi Digi24. Dezgustător compromisul făcut de staţia lui Teszari, oricât de mari ar fi obligaţiile ce au adus-o în situaţia asta. Gabi Firea croşetează populist o agendă personală care n-are nicio legătură cu priorităţile României în această pandemie. Primarul Bucureştiului comite un sacrilegiu: încearcă să profite electoral de nenorocirea oamenilor.

Indivizi ca Tudor Ciuhodaru şi Gabi Firea trebuie şterşi din viaţa publică şi marginalizaţi politic. Cât timp ei vor rămâne vedete, România nu va avansa ca ţară. Totul e dat peste cap, sobrietatea, calitatea empatică şi bunul-simţ sunt desconsiderate, iar sistemele publice nu se vor putea clădi niciodată pe nişte baze solide. Crizele acestea tot folosesc la ceva, se trezesc anticorpii conştiinţei colective în faţa acestor hahalere. Problema e că memoria noastră e prea scurtă. Niciun partid nu se va reforma cât timp uităm atât de repede.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top