fbpx
Petru Movilă: Institutul de Boli Cardiovasculare trebuie să îşi găsească o nouă casă

Petru Movilă: Institutul de Boli Cardiovasculare trebuie să îşi găsească o nouă casă


Deputatul PMP Petru Movilă pledează pentru mutarea Institutului de Boli Cardiovasculare Iași într-o locație adecvată. El spune că a făcut deja demersul necesar pe lângă autoritățile centrale.

„Institutul de Boli Cardiovasculare trebuie să îşi găsească o nouă casă. De la începutul anului am făcut demersuri, alături de reprezentaţii IBCV, pe lângă Ministerul Sănătăţii să identificăm o locaţie adecvată pentru un spital pe măsura cerinţelor şi standardelor europene precum şi finanţarea necesară ca acesta să poată fi construit în cel mai scurt timp.

Din cauza piedicilor actuale apărute ca urmare a unor divergenţe privind locaţia de la Miroslava, cel mai probabil locaţia viitorului IBCV va fi pe teritoriul Municipiului Iaşi, în apropierea spitalului regional de urgenţe.

De aceea, fac un apel public către factorii decidenţi la nivel local să găsească o cale de comunicare corectă, un consens cu privire la locaţia Institutului de Boli Cardiovasculare, pentru că, necesitatea construirii unui nou spital este vitală. Trebuie identificată în cel mai scurt timp posibil soluţia corectă pentru că Ministerul Sănătăţii are toată disponibilitatea, inclusiv cea financiară, să susţină acest proiect. Ţine doar de noi să îl putem concretiza şi de aceea cred că este momentul să nu mai aruncăm vina pe alţii, ci să ne asumăm şi să rezolvăm”, scrie deputatul ieșean pe pagina sa de Facebook.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Go to top