fbpx
Portokal
Dumitru Oprea: Urgentarea campaniei de vaccinare împotriva gripei

Dumitru Oprea: Urgentarea campaniei de vaccinare împotriva gripei


Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind începerea campaniei de vaccinare împotriva gripei şi a bolilor pneumococice şi care va fi numărul total de doze de vaccin care vor fi achiziţionate.

„Concomitent cu evoluția noului coronavirus, există și alte boli transmisibile, în special gripa, care ar putea pune în sezonul rece o presiune fără precedent asupra sistemului de sănătate din țara noastră.

Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, OMS, a recomandat statelor să inițieze mai devreme campaniile de vaccinare împotriva gripei și a bolilor pneumococice, dar și să le extindă, având în vedere că cele mai vulnerabile persoane sunt vârstnicii și cei cu comorbidități, care fac parte din categoriile unde produce cele mai multe decese și SARS-CoV-2. În acest sens, mai multe state au anunțat deja declanșarea unor ample programe de vaccinare.

Din acest motiv este nevoie de inițierea urgentă a campaniei de vaccinare împotriva gripei, pentru a evita un număr mare de infecții respiratorii acute severe, ce ar putea conduce la depășirea capacității sistemului de sănătate din țara noastră”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii informaţii privind costurile campaniei de vaccinare şi cine va putea beneficia gratuit de vaccinul antigripal. De asemenea, este important de ştiut care este în acest moment numărul total de persoane vulnerabile la gripă sau boli pneumococice.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Go to top