fbpx
Petru Movilă (PMP): Infrastructura, principalul proiect de dezvoltare pentru judeţul Iaşi!

Petru Movilă (PMP): Infrastructura, principalul proiect de dezvoltare pentru judeţul Iaşi!


„Modernizarea tuturor drumurilor judeţene, crearea unei căi de acces la aeroport care să permită dezvoltarea zonei cargo şi un nou traseu pentru şoseaua de centură sunt proiectele de maxim interes pe care le voi dezvolta cu prioritate în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi”, declară deputatul PMP Petru Movilă.

„Sunt câteva proiecte de infrastructură majore care pot schimba faţa judeţului. Din păcate, în ultimii patru ani, sub Maricel Popa, judeţul Iaşi a rămas încremenit, fără niciun proiect de amploare. Lozinca cu un miliard de euro este o poveste întrucât, în realitate, preşedintele actual îşi atribuie proiecte la care nu a avut nicio contribuţie. În calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean Iaşi voi face din modernizarea infrastructurii principala mea prioritate. Dacă în primele şase luni de zile nu se va deschide o linie de finanţare europeană voi analiza oportunitatea contractării unui credit pentru modernizarea tuturor drumurilor judeţene. De asemenea, consider că şoseaua de centură trebuie să degreveze în totalitate zona Bucium. Noul traseu al şoselei de centură trebuie să fie de la Horpaz, să treacă pe lângă Ciurea şi să intre în DN Iaşi – Vaslui, pe la intersecţia de la Dobrovăţ. Actuala variantă propusă de Consiliul Judeţean este praf în ochii alegătorilor, o rută care nu ajută cu nimic ieşenii.

Un alt proiect major este Aeroportul Iaşi, care reprezintă cel mai important proiect al judeţului şi care sub actuala conducere a înregistrat pierderi constante. Menţinerea certificării, a unei finanţări corespunzătoare a activităţilor pentru menţinerea nivelului de siguranţă, recuperarea destinaţiilor şi a frecvenţelor pierdute în defavoarea aeroporturilor de la Bacău şi Suceava sunt priorităţi. Aeroportul Iaşi trebuie să fie gestionat după principii economice care să-l facă din nou profitabil iar zona cargo trebuie să fie implementată după soluţii corespunzătoare cu soluţiile din piaţă. De asemenea, este necesar un nou drum de acces, care sa permita implicit dezvoltarea zonei cargo (vezi foto).

În ceea ce priveşte o altă investiţie apărută în această perioadă de campanie, trenul metropolitan, din punctul meu de vedere, propunerea poate fi implementată dar că, spre deosebire de contracandidaţii săi, soluţia sa este viabilă, cu trasee, finanţări şi chiar estimări de timp concrete. Pentru Ciurea, Socola, Holboca şi Leţcani, trenul metropolitan poate fi o soluţie, în parteneriat cu CFR Călători. Faţă de actualele trenuri, deja existente, se mai pot adăuga între 6 şi 13 trenuri care să asigure o circulaţie constantă, din oră în oră”, mai spune candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Go to top