fbpx
 
Cosette Chichirău: „Miracolul ieșean înseamnă în primul rând o puternică idustrie locală”. Cum vrea candidata USR PLUS să repornească economia Iașului (P)

Cosette Chichirău: „Miracolul ieșean înseamnă în primul rând o puternică idustrie locală”. Cum vrea candidata USR PLUS să repornească economia Iașului (P)


Dintre toți candidații la Primăria municipiului Iasi, Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, a prezentat în această campanie electorală cel mai detaliat program de guvernare locală. Esența acestui program constă în repornirea motoarelor economice ale Iașului, prin atragerea marilor companii în oraș și prin încurajarea sectoarelor industriale cu potențial.

Viziunea mea este ca Iașul să devină o capitală a inovației. Miracolul ieșean înseamnă industrie, sănătate și educație, digitalizare și multă verdeață. Înseamnă dezvoltare echilibrată și proiecte mari. Pentru toate acestea este nevoie de bani. Iar ca să avem fonduri suficiente la bugetul local, Iașul trebuie să aibă o industrie puternică”, a declarat Cosette Chichirău. Candidata USR PLUS a adăugat că soluția este atragerea companiilor mari care au acces facil la piețe de desfacere din toată lumea. Aceste companii, din industria chimică, farmaceutică și medicală, cosmetică, mașini industriale, electrice  și electronice, ar fi un câștig nu doar pentru bugetul local, ci și pentru ieșeni. ”Sunt prea puțini oameni care trăiesc bine în Iași. Locurile de muncă pentru clasa de mijloc au dispărut și au rămas fie locuri de muncă în domenii de vârf, cum este IT-ul, fie cele care nu necesită calificare și, în consecință, sunt prost plătite. Trebuie să avem locuri de muncă bune și pentru absolvenții de liceu și școală profesională. Iar deschiderea unor fabrici moderne aici în Iași ar crește substanțial oferta de locuri de muncă bine plătite”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS are două proiecte majore menite să repornească industria ieșeană: să înființeze un Parc industrial, eventual pe fosta platformă CUG, și un Centru de cercetare în inteligență artificială, biotehnologie, energie regenerabilă. „Vrem să profităm de atuurile iașului: avem oameni educați și competenți, avem  experiență industrială consistentă plus un centru academic important”, a adăugat Cosette Chichirău.

Pentru a atrage marile companii în Iași, candidata USR PLUS spune că va deschide un Birou de reprezentare la Bruxelles și va aduce în municipiu consulate ale țărilor dezvoltate. În plus, va înființa în cadrul Primăriei un departament care se ocupa de atragerea investițiilor, dar și unul pentru relația cu diaspora ieșeană. „Acum sunt prea mulți angajați care nu fac mai nimic în Primărie. Îi voi trimite acasă și voi aduce oameni competenți care să activeze în cadrul unui departament special de atragere a investițiilor. Vom avea și angajați care vor ține legătura cu diaspora ieșeană, pentru că, printre ei, sunt oameni care au ajuns în conducerea unor mari companii și ar putea să ne ajute”, a declarat Cosette Chichirău. ”Nu în ultimul rând, mă voi implica personal” a mai adăugat aceasta. ”Am lucrat mulți ani în Statele Unite în domeniul financiar, am un doctorat în economie și înțeleg cum pot fi convinse companiile să investească în Iași. Voi lua personal legătura cu reprezentanții acestora, voi păstra legătura cu ambasadorii și îmi voi folosi toată experiența pentru a aduce aici zeci de firme mari care să deschidă fabrici moderne, să ofere locuri de muncă bine plătite, să plătească taxe locale și să impulsionăm astfel dezvoltarea Iașului”, a declarat candidata USR PLUS.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30