fbpx
Cum scăpăm de blocajele din trafic și de poluarea din aer. Vezi ce soluții are Cosette Chichirău la aceste probleme

Cum scăpăm de blocajele din trafic și de poluarea din aer. Vezi ce soluții are Cosette Chichirău la aceste probleme


Există o legătură directă între lipsa cronică a locurilor de parcare, aglomerația din trafic, ineficiența transportului în comun și poluarea din Iași. Aceasta este punctul de plecare al soluțiilor pe care Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, le-a prezentat în această campanie în privința traficului și a poluării. ”Ca să rezolv problema voi lucra pe mai multe planuri: voi amenaja parcări, voi îmbunătăți calitatea transportului public și voi găsi soluții pentru de fluidizare a traficului, atât prin investiții în infrastructură, cât și prin resistematizări rutiere. Poluarea este cauzată în mare măsură de trafic. Traficul este cauzat în mare măsură de faptul că transportul public este ineficient. Transportul public este ineficient pentru că pierde mult timp în blocaje. Iar blocajele se fac printre altele și pentru că străzile și intersecțiile sunt sugrumate de mașini parcate. De-asta trebuie să ne ocupăm de toate de la început”, a declarat Cosette Chichirău.

În privința parcărilor, candidata USR PLUS spune că este nevoie de parcări supraetajate în centru, de parcări de reședință, dar și de parcări tip Park&Ride la marginea orașului. ”Eliberăm prima bandă de mașinile parcate, ca să facem loc de bandă specială pentru transportul public. Investim în modernizarea parcului auto CTP Iași, extindem și calibrăm rutele, creștem frecvența și viteza medie de deplasare a vehiculelor pe traseu. În urma acestor măsuri, transportul în comun va fi mai atractiv și mai eficient decât transportul cu mașina personală. Asta îi va convinge pe mulți să lase mașinile acasă. Vom avea trafic mai fluid și mai puțină poluare”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS spune că parcările și modernizarea transportului public nu sunt suficiente. Este nevoie de investiții în infrastructură, cu accent pe îmbunătățirea legăturilor peste calea ferată și peste râuri. În plus, va fi nevoie și de reconfigurarea străzilor și introducerea de sensuri unice astfel încât să se circule cât mai mult în flux continuu, diminuând timpii de staționare și, implicit, consumul de carburant și poluarea aferentă.

Cosette Chichirău spune că va demara împreună cu Guvernul și Consiliul Județean proiecte mari pentru Iași. ”Cea mai importantă este, de departe, Centura Iașului. Însă această Centură trebuie să fie una reală, nu doar o stradă ceva mai mare. Va trebui reproiectat și actualizat traseul Varianta Sud, iar variantele de conectare a centurii Nord – trafic greu trebuie să fie cel puțin în profil de drum expres pentru a pregăti joncțiunea cu viitoarea autostradă A8”, a declarat Cosette Chichirău. Aceasta a mai spus că va extinde Aeroportul Iași, tot în parteneriat cu autoritățile județene și naționale și va construi cel puțin două centre multimodale de transport, în Vest spre Valea Lupului și în Sud spre Bârnova.

Nu în ultimul rând, Cosette Chichirău vrea să încurajeze transportul alternativ. ”Vom extinde și vom amenaja piste de biciclete, astfel încât ele să ofere siguranță și continuitate. În fiecare an, vreau să avem câte 10 km în plus de piste de biciclete la standarde europene care să lege cartierele orașului și care, în timp, să atragă tot mai mulți utilizatori”, a declarat Cosette Chichirău.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top