fbpx
Cele 10 proiecte ale Cameliei Gavrilă (P)

Cele 10 proiecte ale Cameliei Gavrilă (P)


Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iași, propune pentru mandatul de patru ani, câteva proiecte esențiale pentru oraș. Printre ele se numără atât rezolvarea gravelor probleme de trafic și mediu din oraș, cât și digitalizarea sau mdoernizarea sistemului de sănătate gestionat de către Primărie.

Studiu de trafic pe baze științifice și finalizarea și aprobarea PUG-ului orașului. Costul ar fi de 300.000 de euro, termenul este primul an de mandat. Se intenționează realizarea unui studiu de trafic la nivelul întregii zone metropolitane, actualizat la zi, ale cărui concluzii să fie cuprinse în PUG-ul Iașului. În studiu ar fi incluse prognoza pe următorii ani, necesarul de investiții în infrastructura pentru pietoni, bicicliști, mijloace de transport în comun și mașini persoanel. „Nu putem decide doar din pix construcția de pasaje subterane sau supraterane, implicând costuri de zeci de milioane de euro, fără a avea argumente științifice de sprijin”, spune Camelia Gavrilă.

Parcări subterane și supraterane. Cost – 20 de milioane de lei/an, termend e implementare 3 ani. Consecința directă este eliberarea primelor benzi de circulație de pe bulevarde (Nicolina, Păcurari) prin mutarea mașinilor în aceste parkinguri. Efectul: fluidizarea traficului. “Urgența este că fiecare spital trebuie să aibă propria parcare pentru rudele bolnavilor (Spitalul Spirtidon, Spitalul Parhon, Spitalul de Copii, Spitalul de Oncologie, Spitalul de Neurochirurgie. Demersul trebuie realizat și în zona celor mai aglomerate piețe agro-alimentare”, explică Camelia Gavrilă.

Autogară modernă în Tudor Vladimirescu. Costul: 20 de milioane de euro, pe fonduri europene. Proiectul poate avea finanțare pe Programul Operațional Transport Axa 7 – Dezvoltarea unui Sistem de Transport Multimodal sau Programul Operațional Regional Axa 7 – O regiune atractivă, în perioada 2021 – 2027. În autogară vor fi: terminal sosiri – plecări cu ghișee, sală de așteptare, dispecerat unic de transport, spații depozitare bagaje, zone comerciale; parcare subterană; peroane călători; stație taxi; linie dublă de tramvai pentru legătura cu orașul. “Va fi nod de transport cu legături directe de transport public cu Aeroportul, Gara, viitorul spital regional”, declară Camelia Gavrilă

Un parc de 20 de ha, pe Șes Bahlui, cu sală polivalentă, stadion, bazin olimpic de înot. Cost total: 85 de milioane de euro compelxul sportiv, 15 milioane de euro parcul. Implementare: în maxim 4 ani, în cazul complexului sportiv, și în 3 parcul. Iașul are aproximativ 15 ha de parcuri acum, la o populație de 500.000 de locuitori. Crearea unei alternative este obligatorie, oportunitatea este terenul din zona Antibiotice, câștigat de Primărie în instanță,de la Miroslava. „Orașul trebuie să dezvolte un complex sportiv de anvergură regională. Un bazin olimpic de înot, o sală polivalentă și un stadion amplasate pe șesul Bahluiului, în continuarea parcului”, explică Camelia Gavrilă.

Extinderea rețelei de tramvai pe șesul Bahluiului, până la Era. Costul unei șosele Bulevard Dacia- Era ar fi de 20 de milioane de euro (3 benzi pe sens și un pod în zona Dacia), iar al unei linii de tramvai simple ar fi de 360 milioane de lei. Această sumă include liniile de tramvai necesare pe traseul capăt CUG – blocuri Lunca Cetățuii (3 km de cale dublă), Dacia – Era (2 km de cale dublă) și Țuțora – Tomești – Holboca (7,8 km de cale simplă). Termen de implementare: 2 ani bulevardul, 4 ani linia de tramvai. „Suma este prea mare pentru a fi acoperită din fonduri proprii ale Primăriei, dar poate fi obținută de la Comisia Europeană, pe investiții menite să reducă emisiile de dioxid de carbon, o prioritate în exercițiul financiar 2021 – 2027. Proiectul trebuie implementat de Asociația Zonei Metropolitane”, declară candidatul PSD la Primăria Iași.

Piste de biciclete reale. Camelia Gavrilă propune un proiect-pilot pe cele două splaiuri ale Bahluiului, pe ruta Podul Sf. Ioan – Podul de Piatră, extins apoi pe Nicolina, Păcurari, Copou, Independenței. Costul proiectului ce presupune înlocuirea benzilor de parcare cu piste de bicicletă și benzi pentru transportul în comun: 2 milioane de euro. Implementare într-un an. “În momentul de față există câteva trotuare cu vopsea pe margine sau cu pavele de altă culoare care au fost botezate, impropriu, drept piste de biciclete. În paralel cu mutarea mașinilor de lângă bordură în parcări, între trotuar și benzile dedicate mașinilor se vor amenaja piste de biciclete. Dacă pe bulevarde, în locul celor două benzi de parcare, se amenajează trotuare și piste de biciclete, fiecare dintre aceste străzi poate prelua 30.000 de oameni pe oră, față de maxim 2.800, cât este numărul oamenilor care merg într-o oră cu mașinile sau mijloacele de transport în comun”, spune Gavrilă.

Două pasaje subterane în Podu Roș. Cost: 15 milioane de euro, implementare 4 ani. 70% din finanțare se poate obține de la UE. Cele două pasaje ar avea aproximativ 400 m lungime fiecare, printre beneficii fiind reducerea timpului din intersecția Podu Roș cu cel puțin 25%, creșterea cu 10% a numărului oamenilor care utilizează transportul în comun, ameliorarea condițiilor de mediu prin reducerea emisiei de noxe, creșterea confortului rezidenților, îmbunătățirea accesului forțeid e muncă din zonele rezidențiale către zonele funcționale ale Iașului.

Campusuri școlare în trei zone aglomerate: CUG, Bucium, Păcurari. În acest fel, copiii vor avea ocazia să învețe mai aproape de casa din zonele cele mai aglomerate ale orașului. Fiecare campus va avea creșă, grădiniță, școală I-VIII, cantină, bibliotecă, centru multimedia, laborator IT, parcuri de joacă, terenuri de sport. Apariția campusurilor înseamnă trafic mai aerisit, poluarea scăzută, costuri mai mici pentru bugetele persoanel ale părinților, timp mai puțin irosit în mașină. Cele trei campusuri ar avea un total de cel puțin 3 locuri pentru elevi în învățământul preuniversitar. Investiția este de 5 milioane de euro pe fiecare campus – cost total 15 milioane de euro, din care 50% poate plăti Primăria și 50% CJ, prin Asociația Zonei Metropolitane. Implementare: 3 ani.

Creșe și grădinițe cu grădini senzoriale. Costuri estimate pentru 3 creșe cu 8 grupe și 3 grădinițe cu 8 grupe: 4,5 milioane de euro. Termen de implementare: 3 ani. Ar fi astfel asigurat necesarul de locuri în creșe (1.200) și grădinițe (7.557 de preșcolari în Iași). Lor li s-ar adăuga 3 centre de suport în 3 cartiere aglomerate (Dacia, CUG, Tătărași) pentru copii cu dizabilități, pentru copii care nu reușesc să facă performanță la școală sau pentru copii din familii în care ambii părinți nu fac față ritmului de educație din cauza programului de la serviciu de peste 8 ore. Costulc elor 3 centre – 600.000 de euro. Termen: 3 ani. Se adaugă și unc entru de excelență pentru sport și artă – cu un cost de 500.000 de euro și implementare în 2 ani.

Muzeul Satului Moldovenesc, în Copou. Începuturile s-ar face cu 20 – 30 de case tradiționale din toate zonele Moldovei, muzeul urmând să fie extins în timp. Ar fi o continuare firească a parcurilor din Copou. Coste de Implementare: 1 milioane de euro (la un preț de 10.000 de euro/casă, plus amenajarea zonei și rețeaua de utilități). Implementare: 4 ani.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top