fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Raj Nepotu are fast-food în Piața Alexandru! Fără licitație, fără concurență, vad maxim, sfidare totală pentru ieșeni și lege

Raj Nepotu are fast-food în Piața Alexandru! Fără licitație, fără concurență, vad maxim, sfidare totală pentru ieșeni și lege


Supușii baronului Chirica fac ce vor din orașul acesta. Nepotu era liberal când Chirica era pesedist și îl ataca la baionetă, dar între timp a fost angajat la Primărie. Grigore Raj Nepotu și-a deschis și un food-truck în Piața Alexandru, cea mai mare din Iași, fix lângă intrarea principală. Fabrică de bani în spații pentru care comercianții de rând s-ar bate pe viață și pe moarte. Angajatul Primăriei e și beneficiar de spațiu comercial cu vad. Lipsa licitației e mascată în statutul temporar al rulotei. În realitate aceasta nu se mișcă de-acolo. Sfidarea lui Nepotu: a refuzat să răspundă întrebărilor REPORTER DE IAȘI. El nu dă explicații ieșenilor. Același refuz de la Cristi Stărică, directorul Eco-Piața. Pentru oligarhul Chirica și clica sa nu există lege.

Alături de alți „lupi tineri” din PNL, în 2015, Grigore Nepotu era unul dintre cei mai vocali opozanți ai primarului Mihai Chirica. În 2019, după atâta opoziție, Nepotu a fost angajat într-o asociație prezidată tocmai de Chirica.

Nepotu și Alexe, fericiți că au învins PSD și le-au luat afacerile pe domeniul public

În februarie 2020, concomitent cu intrarea lui Chirica în PNL, Nepotu a mai dat o lovitură: prin firma sa recent înființată, Jar Grill Food, a prins un teren cu vad la una dintre intrările în piața agro-alimentară Alexandru, cea mai mare din Iași. Acolo și-a amplasat o rulotă și două mese. Prepară și vinde coaste de porc, frigărui, mici cu cartofi, brânzeturi. 

„E o afacere din care îți poate rămâne, lejer, 2.000 de euro profit curat lunar. Toată cheia acolo e amplasamentul care-i asigură clientela”, a spus un om de afaceri ieșean, cu business în HoReCa.

Rulota lui Raj Nepotu este înregistrată la DSV din februarie 2020, când Chirica nu intrase încă în PNL

Raj și-a făcut firma de când Chirica era în PSD
Firma lui Nepotu a fost înființată în vara anului trecut. Jar Grill Food îl are drept unic asociat și administrator pe Grigore Nepotu, Raj pentru prieteni. Cu domiciliul în comuna Bivolari, Nepotu a ales ca sediu social pentru SRL-ul său cabinetul de avocatură al lui Dragomir Tomașeschi.
Anul acesta, într-o listă a unităților de vânzare cu amănuntul a produselor de origine animală, publicată de Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Iași apare și Jar Grill Food. Înregistrarea punctului de lucru din piața Alexandru figurează de pe 19 februarie 2020. Este vorba despre rulota fast food cu numărul IS-14-JAR.

Firma Jar Grill Food SRL îi aparține lui Grigore (Raj) Nepotu

Pentru alte rulote s-au organizat licitații

În ultimul an, în presa locală au apărut mai multe anunțuri prin care Eco-Piața, cea care gestionează inclusiv activitatea din Alexandru, a scos la închiriat diferite spații comerciale, inclusiv terenuri pentru amplasarea de rulote fast-food.

Spre exemplu, pe 13 ianuarie 2020, a fost anunțată licitația publică cu strigare pentru închirierea terenurilor nr. 2 și nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinate amplasării unor rulote pentru activitatea de fast-food.
Însă parcela pe care a luat-o Nepotu nu apare nici pe site-urile media locale, nici pe pagina web a Eco-Piața. Contactat telefonic de REPORTER DE IAȘI, Cristi Stărică directorul Eco-Piața (societate cu unic acționar Consiliul Local) nu a răspuns apelurilor. Deși întrebările referitoare la circumstanțele în care Nepotu a închiriat terenul din piața Alexandru i-au fost trimise și prin sms, directorul Stărică a cerut ca întrebările să-i parvină printr-o adresă. REPORTER DE IAȘI se va conforma și le va solicita și printr-o adresă oficială.

Postare pe FB de la serviciu. Nepotu lucrează de doi ani la Zona Metropolitană, are 500 de zile de muncă, dar pentru această Zonă nu s-a făcut absolut nimic. Departamentul a funcționat numai cu numele. Nu există niciun proiect metropolitan în Iași. Ce-a făcut Nepotu timp de 500 de zile la serviciu, în afară de a se ocupa de firma proprie deschisă în Piața Alexandru cel Bun?

O familie poate trăi bine-mersi din acea rulotă
La rulota liberalului Nepotu, luni 5 octombrie, un bărbat și o femeie pregăteau mâncarea. Din meniu: coaste de porc (23,99 lei), frigărui (14,99 lei), aripioare de pui (14,99 lei), ceafă de porc (14,99 lei) sandwich (13 lei), un mic (3 lei), un cârnat – 3 lei, bile de brânză – 9 lei, cartofi prăjiți – 6 lei.

Un om de afaceri din HoReCa a spus că prețurile sunt peste medie. „La mâncare și bătură, adaosul comercial este de 200-300%. Vadul este foarte important, iar această rulotă îl are. La doi angajați, dând jos cheltuielile cu materia primă, utilitățile și chiria, poate fi o afacere cu un profit net lunar de 2.000 de euro”, a afirmat acesta.

În Piața Alexandru sunt câteva sute de comercianți și câteva mii de clienți zilnic. La 100 de cumpărători zilnic, rulota lui Nepotu poate avea încasări de 1.500 de lei în fiecare zi, inclusiv weekend-urile. Prețul materiei prime este de 500 de lei, deci rămâne un venit net de 1.000 de lei/zi. Lunar înseamnă 30.000 de lei. Scădem chiria, energia electrică, două salarii, impozite. Lui Raj Nepotu îi rămân lunar 10.000-15.000 de lei.

Raj Nepotu este în prezent numărul 3 în Biroul Municipal al PNL. E mare „sculă”, deci poate derula afaceri cu Primăria, ei fiind altfel decât PSD

Nepotu, angajat de Chirica la Zona Metropolitană

Anterior afacerii cu rulota fast-food, Grigore Nepotu își rezolvase o altă problemă. Din vara trecută, acesta a fost angajat la Asociația Zona Metropolitană Iași (ZMI) în calitate de responsabil amenajarea teritoriului, strategii dezvoltare. Asociația ZMI are printre membrii fondatori Primăria Iași, Consiliul Județean, dar și mai multe comune din zona limitrofă orașului.

Președinția asociației este deținută ca poziție oficială și nu ca persoană de primarul Iașului, în cazul de față Mihai Chirica. Așadar, Nepotu nu lucrează la Primărie, ci la o asociație cu sediul în Primărie și condusă în calitate de președinte de primarul Chirica.

Nepotu fusese angajat de când PNL era în Opoziție, iar Mihai Chirica conducea Primăria cu ajutorul celor 14 consilieri PSD. Deși fusese exclus, la nivel local Chirica era liderul real al pesediștilor. Grigore Nepotu a fost printre primii colaboraționiști PNL ai inamicului natural, deși oficial liberalii aveau candidat propriu.

Raj Nepotu dă „muie” la PSD, conform mesajului de pe tricou. Are dreptate, acum PNL e la Putere

Lotul pro-Chirica din PNL, recompensat cu funcții și bani

De fapt, Nepotu a fost unul dintre capetele de pod ale venirii lui Mihai Chirica (din PSD – via independent) în PNL. În martie 2020, când a fost oficializată înregimentarea lui Chirica în PNL și nominalizarea sa drept candidat liberal pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Iași, reacția lui Nepotu pe Facebook a fost mobilizator-admirativă: „Avem treabă!”. Și a postat și un montaj foto cu Primăria, Chirica, sigla PNL.

Tinerii liberali, așa-zis anti-pesediști pe care Mihai Chirica i-a cumpărat la pachet. Dulgheru (de la stânga la dreapta), Nistor, Juravle, Nepotu și Dangă au primit toți contracte cu Primăria sau posturi bine plătite în administrația Chirica

În „lotul” liberal care a penetrat Primăria înainte ca primarul să-și ia carnetul galben de partid s-au mai aflat:
- Daniel Juravle: actual șef birou Cooperare Economică în Palatul Roznovanu – 74.565 lei în 2019 (o medie lunară netă de 6.213) + administrator neexecutiv la Salubris (societate a Consiliului Local) – 44.670 lei în 2019 (o medie netă lunară de 3.722 lei. Despre Juravle se vorbește că ar fi în cărți pentru a ocupa unul dintre cele două poziții de viceprimar

- Anca Nistor, soția liberalului Cristi Nistor. Aceasta este în prezent inspector de specialitate la Serviciul Coordonare Programe Culturale din Primărie

- Liviu Dulgheru – și-a adjudecat licitații de sute de mii de lei pentru servicii veterinare la padocul din Tomești al Salubris. Recent, reprezentând PNL, Dulgheru a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al comunei Valea Lupului

- Marius Dangă – fost viceprimar, actual șef al Cancelariei prefectului de Iași, este considerat „părintele” acestei aripi din PNL. Aflat, acum câțiva ani, în conflict cu Costel Alexe, președintele PNL Iași, Marius Dangă și-a reconsiderat poziția și acum este unul dintre cei mai înfocați susținători ai noului președinte al Consiliului Județean Iași. Potrivit declarației de avere semnată în această vară, Dangă a câștigat anul trecut 47.313 lei net de la Compania de Transport Public a Primăriei pentru activitatea de membru în Consiliul de Administrație

Postarea lui Raj Nepotu, lingușitoarea la adresa „stăpânului” din oraș: „Avem treabă!”, adică „Hai să facem bani!”

Comerțul stradal din Iași, monopolizat de clica lui Chirica și Harabagiu
Comerțul stradal cu rulote este un fel de monopol în Iași și este asigurat doar de personaje prietene cu șefii din Palatul Roznovanu. Astfel, firma New Bauen Build SRL, care a avut rulote amplasate pe pietonalul Ștefan cel Mare și în Parcul Expoziției, a avut mai multe legături cu Gabriel Harabagiu, viceprimar. Concret, au scris cei de la publicația 7Iași, Mădălina Harabagiu, soția viceprimarului, a fost împuternicită de respectiva firmă să o reprezinte în relațiile cu instituțiile statului.

„Mădălina Harabagiu depune declarațiile la ANAF, înregistrează contractele de muncă la ITM”, a scris 7Iași pe 22 ianuarie 2020. Totodată, aceeași publicație a fotografiat-o pe Maria Țămboi, soacra viceprimarului, vânzând produse la una dintre tonetele New Bauen Build.

E singura rulotă cu mâncare caldă din toată Piața Alexandru

Cazul Zlăvog: fără licitație, direct în inima Copoului
Apoi, în august anul acesta, REPORTER DE IAȘI a dezvăluit că un prieten de-al viceprimarului Harabagiu, pe numele său Cristi Zlăvog, a amplasat în Copou, în Parcul Expoziției, o construcție de 55 mp, fără autorizație și fără licitație.

Sfidând orice regulă, la respectiva coșmelie, sală de jocuri, au fost sudate patru roți ca să i se dea aparența de rulotă, adică chipurile n-ar fi trebuit licitație. Bonus: Zlăvog este partener de vacanțe al soților Harabagiu, iar Luminița Mihaela Zlăvog, soția acestuia, a venit în Primărie, în 2018, prin detașare de la o firmă privată. Ulterior, în 2019, a promovat concursul de angajare pe post cu durată nedeterminată.

Rulota stă nemișcată de un an, dar figurează ca punct de lucru mobil, cu regim temporar

Nepotu, sfidător: „Nu vă declar nimic”
Contactat telefonic luni, 5 octombrie, Grigore Nepotu a invocat lipsa timpului și a cerut ca discuția cu REPORTER DE IAȘI să fie reprogramată la ora 17:30. Cu o oră înainte de termenul stabilit de comun acord, Nepotu a revenit cu un sms prin care a cerut ca întrebările să-i fie formulate pe email.

La scurt timp le-a primit, însă până marți seara, la ora editării acestui material, Nepotu nu a răspuns la niciuna. Iată ce l-a întrebat REPORTER DE IAȘI:
1) În ce condiții ați închiriat, prin firma Jar Grill Food (la care sunteți unic asociat și administrator), terenul din incinta pieței agro-alimentare Alexandru, acolo unde ați amplasat o rulotă fast-food? A existat o licitație?
2) Ce suprafață ați închiriat?
3) Care este chiria lunară pe care o plătiți?
4) Pe ce perioadă ați închiriat?
5) De cât timp funcționează punctul de lucru din piața Alexandru?
6) Mai aveți și alte astfel de puncte de lucru pe domeniul public sau privat al Municipiului Iași?

Aceste întrebări sunt puse în numele ieșenilor. Spațiul piețelor agro-alimentare este domeniu public și aparține tuturor cetățenilor, afacerile derulate trebuind practic să aibă acceptul ieșenilor, condițiile competiției trebuind să fie echitabile pentru toți.

Rulota este plasată în mijlocul pieței, lângă intrarea principală

Raj Nepotu a dat ieșenilor următorul răspuns pe mail:
„Întrebările dvs. sunt legate de activitatea unei societăți private, aflate într-un mediu concurențial. Nu sunt în măsură să vă furnizez răspunsurile solicitate. Vă rog să vă adresați instituțiilor care dețin asemenea informații și sunt abilitate să le facă publice.”
Asta înseamnă: nu le dau ieșenilor nicio explicație.

Article image
Grigore Nepotu a apărut brusc în schema de personal a Primăriei, angajat fără concurs, cu „recomandare”. Ba mai mult, activitul PNL a și anunțat pe FB angajarea sa la Primărie ca pe o mare victorie. Până de curând, el participa la toate acțiunile politice PNL, e vocal la adresa PSD, dar nu scoate un sunet despre Mihai Chirica. Anterior, Daniel Juravle, tot de la PNL, fusese angajat la Primărie, salariul explicând totul: 5.4...
Autor Cezar Moraru Anchete 10 Iunie 2019


Additional Info

  • Text afisat sub titlu: Breaking News
Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top