fbpx
Portokal
Dumitru Oprea: Aplicațiile inteligente ar putea ajuta la combaterea răspândirii COVID-19, la reducerea traficului și a poluării

Dumitru Oprea: Aplicațiile inteligente ar putea ajuta la combaterea răspândirii COVID-19, la reducerea traficului și a poluării


Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Secretarului de Stat în Ministerul Afacerilor Interne informații despre cum ar putea fi coordonată activitatea de decalare a programului de lucru şi a transportului public, pentru a limita supraîncărcarea acestuia la orele de vârf.

„Situația complexă generată de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, dar și creșterea zilnică progresivă a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 determină o presiune permanentă asupra sistemului sanitar.

În spațiul public au apărut, în ultima perioadă, imagini cu mari aglomerări de persoane în stațiile de transport public, care cresc riscul de transmitere a noului coronavirus, după cum avertizează și specialiștii.

Din acest motiv, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca, printre alte măsuri, în localitățile cu incidență crescută, programul de lucru să se desfășoare în regim de muncă la domiciliu, iar dacă acest lucru nu este posibil, să se decaleze programul”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Secretarului de Stat informaţii despre posibilitatea dezvoltării unor aplicaţii inteligente prin care să se poată controla eficient măsura de decalare a programului de lucru, limitând astfel răspândirea noului coronavirus, reducând traficul şi implicit poluarea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Go to top