fbpx
Portokal
Dumitru Oprea: Asigurarea condițiilor de igienă pentru călători

Dumitru Oprea: Asigurarea condițiilor de igienă pentru călători


Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Transportului, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea condiţiilor de igienă a călătorilor care folosesc transportul feroviar.

„Pe lângă problemele de infrastructură feroviară moștenite, pe care le-am semnalat în nenumărate rânduri, în acest moment, transportul feroviar de călători se confruntă cu noi riscuri. Pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, o călătorie cu trenul poate deveni o experiență primejdioasă. În spațiul public au apărut imagini în care se poate observa că nu toți călătorii poartă mască de protecție, iar distanțarea fizică nu este respectată.

De asemenea, călătorii semnalează faptul că în vagoane nu sunt respectate condițiile minime de igienă, lipsind frecvent săpunul sau dezinfectanții. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât, în lipsa infrastructurii adecvate, o călătorie cu trenul durează, de exemplu, aproximativ 7 ore de la Iași la București, pe un traseu de 406 km”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Transporturilor detalii despre posibilitatea de a creşte numărul de vagoane, astfel încât să se respecte distanţa legală între călători.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Go to top