fbpx
Portokal
Marius Bodea (deputat USR): Moldova, din nou umilită la București! Guvernul „îngroapă” autostrada Unirii, lăsând-o în afara listei de investiții majore cu bani europeni

Marius Bodea (deputat USR): Moldova, din nou umilită la București! Guvernul „îngroapă” autostrada Unirii, lăsând-o în afara listei de investiții majore cu bani europeni


Deputatul USR Marius Bodea critică vehement atitudinea sfidătoare a actualului Guvern față de proiectele vitale pentru dezvoltarea Moldovei. Doar un mic segment din Autostrada A8, respectiv Leţcani Vest - Centura Iaşi - Iaşi Dacia, a fost trecut pe lista proiectelor de infrastructură finanțate prin NextGenerationEU, în condițiile în care România va avea, pentru următorii 4 ani, prin acest program, peste 30 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei afectată de pandemie, bani ce vor fi alocați în plus față de bugetul multianual de 48 miliarde euro.

„Modul în care Moldova este tratată la nivel central arată cât de mare este nepăsarea guvernanților când vine vorba de proiectele Moldovei, cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană. Toată vara, cât a fost campanie electorală, Guvernul ne-a vândut povești. Premierul, miniștrii veniți în vizită aici, dar mai ales candidații PNL își rupeau cămășile de pe ei, promițând că autostrada A8 (Ungheni -Iași -Tg Mureș) este prioritatea lor nr.1. Și au luat voturi vânzându-ne gogoși.

Ani la rând am militat pentru construirea Autostrăzii A8, atât de așteptată de ieșeni. M-am implicat, ca secretar și președinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, pentru ca acest proiect să rămână prioritar, am avut sute de discuții cu Ministerul Transporturilor și CNAIR, am crezut în buna credință a guvernanților.

Astăzi, la mai bine de un de guvernare PNL, cel mai important proiect regional de investiții al Moldovei este lăsat, oficial, deoparte, în detrimentul altor proiecte care pe noi, moldovenii, nu ne ajută câtuși de puțin. Susținerea doar a unei mici porțiuni din întregul proiect al Autostrăzii Unirii este praf în ochi.

Avem nevoie de o autostradă care să lege două regiuni întregi, căci numai așa toate județele vor putea prospera, avem nevoie să traversăm munții spre vestul Europei!

Noi, moldovenii, nu suntem cetățeni de mâna a doua, nu ne mulțumim cu o fărâmă de proiect și nu permitem să fim marginalizați în propria noastră țară! România primește de la Uniunea Europeană bani suficienți pentru a susține inclusiv A8 și, mai mult decât atât, există o lege care obligă Executivul să finanţeze realizarea unei legături între Moldova şi Ardeal.

Unde sunt aleșii PNL din Moldova acum când primim această veste îngrozitoare? Unde este președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, care, în numele PNL, a făcut zeci de show-uri cu reflectoare, garantând că în schimbul voturilor ne face autostradă?

Au ajuns să pervertească autostrada Moldovei, care a fost dintotdeauna A8, făcând trimitere, de fapt, la autostrada Bacău - Brașov, pe care ei o consideră autostrada Moldovei, spunând că alocă bani, de parcă se adresează celor mai mari naivi cetățeni de pe Planetă.

Este foarte important să ne mobilizăm cu toții la votul din 6 decembrie pentru a salva unica șansă ca și Moldova să aibă propria autostradă”, a declarat deputatul ieșean Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Go to top