fbpx
Portokal
Dumitru Oprea: Stopați vânzarea echipamentelor individuale de protecție neconforme!

Dumitru Oprea: Stopați vânzarea echipamentelor individuale de protecție neconforme!


Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Economiei, Energie şi Mediului de Afaceri informaţii despre măsurile avute în vedere pentru stoparea comercializării echipamentelor individuale de protecţie împotriva SARS-CoV-2 care nu respectă cerinţele legale.

„Una dintre măsurile Comitetului Național pentru Situații de Urgență din Hotărârea nr. 52/05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 instituie obligația purtării măștii de protecție, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

În același timp, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a semnalat faptul că, în urma controalelor efectuate pe piața măștilor de protecție, s-au constatat mai multe abateri, sancționate cu avertismente sau amenzi contravenționale.

Cu toate acestea, pe piață, inclusiv în farmacii, se comercializează, în continuare, echipamente individuale de protecție, de multe ori, de o calitate îndoielnică, fără a avea elementele de informare-caracterizare prevăzute de legislație, fapt ce poate pune în pericol siguranța cetățenilor care utilizează astfel de produse”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Economiei detalii privind numărul de controale realizate de ANPC pe această temă, din data de 16 martie şi până în prezent. De asemenea, s-a solicitat prezentarea principalelor nereguli identificate şi sancţiunile aplicate operatorilor economici.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Go to top