fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius Bodea (deputat USR Iași): Solicit public Curții de Conturi începerea unui audit la Aeroportul Iași!

Marius Bodea (deputat USR Iași): Solicit public Curții de Conturi începerea unui audit la Aeroportul Iași!


Cea mai importantă investiție publică din Iași, singura ce mai poate susține dezvoltarea orașului, în lipsa autostrăzii, a fost pusă pe butuci de incompetență. Deputatul USR Marius Bodea atrage atenția asupra modului defectuos în care Aeroportul Iași a fost administrat de PSD în ultimii doi ani și jumătate și cere efectuarea unui control de către Curtea de Conturi privind cheltuielile și angajările nejustificate din această perioadă.

„Ce vedem, azi, la Aeroportul Iași este dovada tristă că un management defectuos și iresponsabil poate distruge din temelii un proiect în care s-au investit nu doar bani, ci și foarte mult efort. Menținerea în funcție a unui politruc nu a făcut decât să prelungească și mai mult agonia în care se zbate în continuare aeroportul nostru. La Iași nu s-a construit nimic în acești ani, pentru că directorul pesedist, recent demis, a fost preocupat mai degrabă să-și facă imagine prin conferințe de presă ori pe Facebook. Ce a reprezentat fosta conducere pentru Aeroportul Iași, dacă în timpul mandatului său chinuit un număr considerabil de rute externe a dispărut în ceață, operatorii aerieni au plecat, iar ieșenii trebuie să bată drum acum până la Bacău, când au aeroport acasă?"

Administrația PSD a căzut ca un blestem peste Aeroportul Iași: investiții ratate, zero perspective de dezvoltare și, peste toate, bani aruncați degeaba.

„Dezastrul de la Aeroportul Iași se vede din avion: în cheltuielile de sute de mii de euro pentru tot felul de studii de fezabilitate, deși proiectele de investiții le-am lăsat la cheie încă din 2016, în numeroasele achiziții suspecte și inoportune, în țepele date ieșenilor prin aducerea unor companii aeriene fantomă, în instabilitatea financiară a aeroportului, acum în pierdere, dar și în schema de personal umflată nejustificat când activitatea regiei e mult redusă. Solicit public Curții de Conturi realizarea unui audit prin care să fie verificate legalitatea cheltuirii banilor de către fosta conducere a Aeroportului dar și întreaga activitate a directorului în ultimii doi ani și jumătate", a adăugat deputatul USR Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac