fbpx
 
Diana (stânga) și Talida și-au schimbat numele la Starea Civilă. Le cheamă Morelli, după mentorul lor, Excelența Sa Morel Bolea Diana (stânga) și Talida și-au schimbat numele la Starea Civilă. Le cheamă Morelli, după mentorul lor, Excelența Sa Morel Bolea

Secta Morel: două discipole ale lui Bolea și-au schimbat numele în Morelli, la Monitorul Oficial. E ca și cum te-ar chema Palas Mall


Cu doar o săptămână înainte de izbucnirea scandalului, Chirica le-a pus la dispoziție Sala Mare a Primăriei pentru o conferință ezoterică, fără nicio semnificație de interes public. Totuși primarul susține că nu îl cunoaște pe Morel Bolea și pe discipolele acestuia.

Kasta Morrely și Eurodemos, entități înființate de Morel Bolea și finanțate de Primăria Iași, sunt în centrul unui scandal în care patronul spiritual este acuzat că a abuzat sexual zeci de fete și femei. Printre acuzațiile grave care-i sunt aduse lui Bolea este și cea de îndoctrinare a fetelor din fundații. O dovadă este faptul că două tinere și-au schimbat numele de familie, în 2007 și 2010, preluând denumirea uneia dintre asociații.

Ana Hriscu, una din coordonatoarele organizației, a postat un comunicat foarte lung și alambicat în apărarea lui Morel Bolea

Ele se numesc acum Morelli după numele mentorului lor, Morel Bolea.

Cîrdei și Hîrbu, schimbate în Morelli

În 2007, pe Diana Alexandra, în vârstă de doar 12 ani atunci, o chema Cîrdei. Inexplicabil, părinții Dan Dumitru și Dorina au acceptat schimbarea numelui de familie al fetei. Conform Monitorului Oficial, din 2007, pe Diana Alexandra o cheamă acum Morelli. În prezent, ea activează în cadrul Kasta Morreli, unde este director de imagine și președintele Organizației de Tineret Kasta Morrely. Face parte din nucleul dur al organizației, din imediata apropiere a lui Morel Bolea.
Un al doilea caz este al Talidei Laura Hîrbu, care, în 2010, la 24 de ani, a devenit Laura Talida Moreli. Și ea face parte din anturajul lui Morel Bolea, fiind acum consultant expert organizare de evenimente la Kasta Morrely.

Elogii în Curierul de Iași, ziarul Primăriei finanțat de ieșeni: „Oameni de viziune, oameni care au scris istorie, oameni despre care vorbim azi la superlativ, așa poti fi caracterizație membrii fondatori ai Asociației EuroDEMOS. Toți membrii Asociației mulțumesc public Excelenței Sale Dr. Morel Bolea”

Fetele răspund: 10 minute în apărarea lui Bolea

După apariția celui de-al doilea articol cu abuzurile lui Morel Bolea asupra tinerelor membre Kasta Morrely și Eurodemos, fetele din imediata sa apropiere au postat pe profilurile de Facebook un drept la replică semnat de Ana Hriscu, președintele executiv Kasta Morrely. Viteza de reacție a fost instantanee.

Sala Mare a Primăriei, pusă la dispoziția unei organizații obscure pentru un eveniment fără sens, cu doar câteva zile în urmă. Și totuși, Mihai Chirica neagă apropierea de „Secta Morel”

În înregistrarea video ea citește un comunicat în care explică că abuzurile nu au existat, totul fiind o invenție a jurnaliștilor. REPORTER DE IAȘI a căutat-o pe Ana Hriscu pentru a-i cere un punct de referitor la scandal. Pe telefonul Kasta Morrely a răspuns o persoană care a spus că va discuta cu ea, dar nu a mai revenit.
S-a încercat și o discuție cu Ana Cristina Zacornea, președintele executiv Eurodemos, dar aceasta are telefonul închis. De la debutul scandalului, nu a avut o poziție publică.

Instantaneu tragicomic: Mihai Chirica înconjurat de manechinele lui Morel Bolea, adevărate luptătoare pentru democrație

Are doctorat dar a terminat liceul „Kasta Morrely”

Un detaliu al dedicării totale față de organizație apare la Ana Hriscu, tânără care are titlul academic de doctor. În dreptul său la replică, precizează că a luat licența cu 10, dizertația cu 10 și că a obținut calificativul „magna cum laude” la lucrarea de doctorat. Ana Hriscu a terminat doctoratul în Filozofie la Universitatea „Al.I. Cuza”. Astfel, combate informația apărută în Libertatea, în urma unor mărturii conform cărora Morel Bolea își sabotează discipolele pentru a nu face școală, ținându-le astfel sub influența sa.
Însă în contul său pe FB, Ana Hriscu nu a menționat studiile universitare, nici doctoratul, scriind în schimb că liceul pe care l-a urmat se numește „Kasta Morrely”. Un fel de școala vieții.

Strigați-o Morreli. Talida Morreli, fostă Hîrbu

Kasta Morrely a fost găzduită în Primărie cu câteva zile înainte de scandalul public

Sâmbătă, 12 decembrie, cu câteva zile înainte de a declara public faptul că habar n-a avut despre practicile lui Morel Bolea și că este ceva normal ca Primăria să-i sponsorizeze proiectele, Mihai Chirica a pus la dispoziția Kasta Morrely și Sala Mare a Palatului Roznovanu. Este ultimul eveniment dintr-un lung șir în care o asociație de-a lui Morel Bolea colaborează îndeaproape cu Primăria Iași.

Diana Moreli, fostă Cîrdei, este de la 12 ani în grupul discipolelor lui Morel Bolea. Și-a schimbat numele când încă era un copil, o decizie pe care ar trebui să o explice mentorul ei

Sala Mare a Primăriei, în care se țin ședințele de Consiliu Local, a fost acaparată, pentru câteva ore, de Kasta Morrely, cu un seminar intitulat pompos, dar neinteligibil, „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală”. Câteva imagini au fost postate pe Facebook de discipolele lui Morel Bolea, iar oficiosul Primăriei, Curierul de Iași, ziar finanțat din banii ieșenilor, a scris o cronică într-o limbă de lemn demnă de Epoca de Aur. Morel Bolea este numit din nou „Excelența Sa”.
Manechinele din organizație sunt familiarizate cu Sala Mare a Primăriei pentru că au apărut ca fete de decor la foarte multe evenimente organizate de Mihai Chirica.

Fetele de la Kasta, cu un cap mai înalte decât primarul

Morel Bolea face câteva sute de mii de lei pe an din diverse activități

Există pe site-ul Ministerului de Finanțe 4 asociații care, prin denumire, sunt legate de Morel Bolea: Asociația Eurodemos, Asociația Kasta Morrely, Asociația Clubul Sportiv Kasta Morrely Star Iași și Asociația Clubul Sportiv Kasta Morrely Iași. Ultimele două sunt de fapt un club de dans al unei membre a organizației, Corina Lapteș. Cluburile au cumulat, pe 2017-2019, excedent de 211.000 de lei și pierdere de 146.000 de lei.
Primele două asociații menționate sunt controlate direct de Morel Bolea: Eurodemo și Kasta Morrely. În perioada 2017-2019, Kasta Morrely a depus bilanț cu excedent de 427.752 lei, iar Eurodemos a avut în aceeași perioadă excedent de 443.798 și pierderi de 1,134 milioane de lei.

Article image
* Chestie de gust: să organizezi prezentare de modă la o cumătrie. S-a întâmplat la botezul primei fete a primarului, în urmă cu 14 ani, eveniment petrecut la Restaurantul Onix * Internetul e plin de fotografii de la acțiunile Kasta Morely în care fiica primarului defila pe podium ca manechin-copil * A fost o perioadă în care Mihai Chirica și Morel Bolea erau foarte apropiați, spun surse apropiate primarului * În comunic...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 17 Decembrie 2020


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30