fbpx
Portokal
Marius Bodea (Senator USR PLUS): Lui Costel Alexe îi pare rău pentru el, nouă ne pare rău de ieșeni și de rușinea pe care trebuie să o îndure!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Lui Costel Alexe îi pare rău pentru el, nouă ne pare rău de ieșeni și de rușinea pe care trebuie să o îndure!


Senatorul USR PLUS de Iași Marius Bodea califică drept lipsită de demnitate replica dată de Președintele CJ Iași, Costel Alexe, președintelui Klaus Iohannis și califică refuzul său de a se retrage din funcțiile publice pe care le deține, deși este anchetat pentru mită de DNA, o pată groasă pe obrazul Iașului.

În plus, senatorul ieșean crede că Alexe ar fi trebuit să facă un pas în spate pentru a nu pune întreaga filială PNL Iași în situația de a răspunde în solidar cu acesta pentru faptele penale în care fostul Ministru al Mediului este cercetat individual.

„Costel Alexe refuză să se suspende din funcțiile publice, așa cum a cerut răspicat Președintele Klaus Iohannis, motivând că nu a precizat exact din care funcții să plece. Adaugă că va fi judecat în 2024 doar de ieșeni și că nu este singurul lider al PNL Iași în situația de a fi cercetat penal. Mai mult, încearcă să stoarcă și o lacrimă ieșenilor atunci când spune că îi pare rău pentru propria situație.

Nouă, tuturor, ne pare rău mai degrabă pentru situația în care Costel Alexe îi pune zi de zi pe ieșeni, alături de partenerul său de rele, Mihai Chirica, ducând orașul în centrul știrilor naționale despre corupție, în toate formele sale – de la tablă luată mită și până la numirile cumetrilor în posturile din administrație.

Mai mult, Costel Alexe face un mare rău partidului din care face parte, PNL, atât la nivel local, cât și la nivel național. Încăpățânarea sa de moroi politic ne costă enorm nu doar ca imagine, dar ne pune și într-o situație imposibilă privind parafarea unei eventuale alianțe între USR PLUS și PNL la Iași. A trece de la «Fără penali în funcții publice» la «Alianță cu penali în funcții publice» ar reprezenta o fractură de logică și de principii greu sau imposibil de acceptat de către electoratul care ne-a dat un vot tocmai pentru a-i înlătura din politică pe unii cu metehnele și problemele penale ale unora precum Alexe și Chirica“, susține Marius Bodea.

Senatorul USR PLUS de Iași amintește că, atât Președintele Klaus Iohannis, cât și Premierul Florin Cîțu, s-au pronunțat răspicat împotriva „penalilor în funcții publice“.

„În vreme ce prezumția de nevinovăție rămâne fundamentală în actul de Justiție, în privința funcțiilor publice operăm cu măsura credibilității unui personaj ales. Atunci când credibilitatea se face țăndări, în urma unor acuzații grave ale organelor de anchetă și ale unor probe prezentate în mod public, legitimitatea acestor persoane este puternic șubrezită. Iar aici au de suferit comunități întregi, nu doar persoane fizice cărora le poate, desigur, părea rău pentru propria situație“, încheie Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Go to top