fbpx
Portokal
Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Agricultura României a ajuns la Terapie Intensivă, iar Guvenul de Dreapta vrea să îi taie oxigenul!

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Agricultura României a ajuns la Terapie Intensivă, iar Guvenul de Dreapta vrea să îi taie oxigenul!


Agricultura românească suferă, dar cei care au puterea să ajute se fac că nu aud. Fermierii au ajuns să își strige disperarea în stradă din cauză că le-a ajuns cuțitul la os. Pandemia și seceta de anul trecut i-a adus în pragul falimentului. Au nevoie de sprijin, de despăgubiri pentru pagubele produse de secetă, de subvenții acordate la timp, de programe pentru stimularea producției.

O agricultură sănătoasă înseamnă creștere economică, înseamnă locuri de muncă, înseamnă produse de calitate pentru români. Nu înțeleg de ce actualul Guvern vrea să pună cruce agriculturii românești, când poate vedea că în anii de guvernare PSD susținerea acestui domeniu a adus beneficii pentru întreaga economie și automat pentru toți românii. Este cât se poate de clar că singurul partid care a sprijinit fermierii, care a susținut agricultura a fost Partidul Social Democrat.

În guvernarea PSD, România a redevenit ”grânarul Europei”, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de porumb, floarea soarelui și pe locul 3 la producția de cereale. Am acordat la timp subvențiile pentru ca producătorii să își poată gestiona cât mai bine bugetele și să nu apară blocaje, am lansat programul ”Tomate românești”, un program extrem de bine primit de agricultori, am lansat programul pentru susținerea producției de usturoi.

În perioada ianuarie 2017 – februarie 2019 guvernarea social-democrată a adus pentru agricultura românească peste 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, dublu față de sumele încasate de la Uniunea Europeană în 9 ani, din 2007 și până în 2016.

Toate aceste măsuri, alături de altele implementate de Partidul Social Democrat, au condus la rezultate foarte bune în domeniul agriculturii. Acum, fermierii și toți românii pot compara Guvernarea PSD cu Guvernarea de Dreapta. Iar rezultatele acestei comparații se văd în stradă, unde agricultorii au ajuns să își strige disperarea.

Agricultura românească are nevoie de sprijin urgent, altfel nu va fi compromis doar anul acesta ci mulți ani de acum înainte! Iar cei care vor suferi vor fi românii!

 

Senator Maricel Popa

Președinte PSD Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top