fbpx
 
Marius Bodea (Senator USR PLUS): Chirica, în fotbal ca și în administrație – în buza retrogradării

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Chirica, în fotbal ca și în administrație – în buza retrogradării


Senatorul USR PLUS Marius Bodea transmite o scrisoare deschisă Primarului Iașului, Mihai Chirica. 

Primarul Mihai Chirica demonstrează pe zi ce trece că n-are viziune şi nu este capabil să demareze proiecte de anvergură. La fel se comportă şi în cazul sportului ieşean, care se complace în mediocritate. Avem antrenori capabili în acest oraş, am găsi şi banii necesari, dar nu există infrastructură sportivă şi nici oameni potriviţi la cluburile finanţate generos de primărie.

Exemplul clubului de fotbal Politehnica Iaşi este edificator. Suntem pe ultimul loc în clasament, avem şanse mici să scăpăm de retrogradare, iar primarul Mihai Chirica se ţine de bancuri proaste şi acuză opoziţia că fotbalul a ajuns în groapă. 


„Nu domnule Chirica, dumneavoastră aţi dus fotbalul ieşean la groapă, prin deciziile heirupiste luate în ultima perioadă, fără să aveţi o minimă strategie în spate.
Nu suntem de acord să mai finanţăm mediocritatea şi să ţinem în funcţiile de la club oameni care doar vă culeg scamele de pe haine. 
Nici un sport de echipă nu a crescut în jurul primăriei, pentru că nu ştiţi, nu vreţi şi nici nu aveţi chef să vă înconjuraţi de oameni capabili. Aţi vorbit la un moment dat de o echipă performantă de handbal feminin. Până una-alta, Baia Mare şi Brăila joacă sferturile de finală la handbal fete în Europa, în timp ce la Iaşi totul a rămas la stadiul de proiect. 
L-aţi adus pe Ciprian Paraschiv la Iaşi pentru a conduce clubul de fotbal, v-aţi folosit de el în campania electorală de anul trecut, pentru că Paraschiv este iubit de suporteri, dar în realitate omul n-a avut mână liberă. A fost înconjurat rapid la club de vasalii dumneavostră şi de personaje transformate în hiene care ştiu doar să saboteze şi să creeze scandal. 
Tot ce atingeţi se face praf, domnule Chirica! Ăsta e adevărul. E valabil în toate domeniile, dar în sport e vizibil cu ochiul liber. Punctele acumulate de Poli Iaşi nu păcălesc pe nimeni, suntem ultimii în clasament. Nici o propagandă din lume nu poate să mai acopere incompetenţa pe care o patronaţi la clubul din Copou.
În fotbal nu merge la infinit cu cârpeli, pentru că barca prinde apă şi la un moment dat se duce la fund. Iar rezultatele se văd. Poli Iaşi este ciuca bătăilor, suntem la coada clasamentului, la distanţă mare de următoarea clasată. Aţi schimbat preşedinţii de club unul după altul şi am avut o duzină de antrenori.
Transferurile s-au făcut în ultimii ani după ureche, în funcţie de interese, comisioane şi tot felul de sfaturi venite de la persoane dubioase din anturajul Primăriei. Prunea n-a fost bun, probabil pentru că nu este ieşean. Dar am văzut că nici în ieşenii noştri nu prea aveţi încredere, domnule Chirica. Pancu nu, Cristea nu. Bine măcar că Adrian Ambrosie rezistă, mai ales că nu vă iese din cuvânt şi nu prea vă rămân scame după discuţiile cu el între patru ochi.
Nu e treaba dvs să faceţi transferuri de jucători şi nici să băgaţi mingea în poartă. Nimeni nu vă acuză de asta. Dar treaba Dumneavoastră e să puneţi oameni potriviţi în funcţii şi să cereţi o strategie clară. 
De la an la an obiectivul Iaşului este salvarea de la retrogradare. Cam ăsta e şi obiectivul dvs la conducerea oraşului, domnule Chirica. Fotbalul doar ne-a dezvăluit cum administraţi acest minunat oraş. Până acum Iaşul s-a salvat singur de la retrogradare, pentru că antreprenorii, mediul universitar şi societatea civilă n-a suportat mediocritatea. Din păcate, sportul ieşean are mici şanse să se mai salveze, pentru că dumneavoastră blocaţi orice decizie corectă şi curajoasă. 
Nici nu vă puteţi comporta ca un veritabil primar, domnule Chirica, cât timp obiectivul Dumneavoastră este mereu acelaşi, unul ruşinos pentru oraş: salvarea de la retrogradare“!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30