fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Comisia Juridică a Senatului a respins  solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog

Comisia Juridică a Senatului a respins solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog


Comisia Juridică a Senatului nu a aprobat solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog.

Votul în Comisia juridică a fost secret, fiind înregistrate şase voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi şase abţineri.

Plenul Senatului va dezbate şi vota, miercuri, de la ora 9,30, solicitarea DNA, a anunțat vicepreşedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu. Ea a precizat că PNL a decis ca “votul să fie deschis ‘pentru’ în orice speţă similară, astfel încât justiţia să îşi poată desfăşura procedurile”.

Bodog este acuzat de DNA că atunci când a fost ministru al Sănătății ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

„În urma numărării voturilor exprimate, nu s-a întrunit numărul necesar majoritar de voturi pentru ca să fie adoptat un raport cu propunere către Biroul permanent şi, ulterior, către plenul Senatului pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătăţii. Urmează ca plenul să decidă, după ce raportul va fi trimis de către Biroul permanent. (...) Din păcate, votul de astăzi nu este unul care să arate un angajament ferm că nu mai dorim folosirea imunităţii ca scut în faţa neangajării unei răspunderi penale. (...) Sper ca votul din plenul Senatului să fie unui care să reafirme acest angajament politic al coaliţiei de guvernare”, a spus preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei.

Ea a subliniat că membrii Comisiei juridice nu au competenţele unui organ jurisdicţional.

„Am pus în vedere, de asemenea, membrilor Comisiei juridice că, la nivelul Camerei Deputaţilor, deja fost au operate la nivelul regulamentului prevederi care stabilesc cu precizie care sunt competenţele Comisiei juridice atunci când analizează o solicitare venită din partea Parchetului cu privire la această imunitate, de procedură guvernamentală care protejează, de fapt, actele guvernamentale ale unui ministru în funcţie sau ale unui fost ministru”, a adăugat Scântei.

Potrivit senatorului PNL, într-un raport al Comisiei de la Veneţia se prevede că procedura de ridicare a imunităţii trebuie finalizată atunci când faptele reclamate de organele de urmărire penală urmăresc infracţiuni mărunte şi cu caracter administrativ.

„Am constatat că în referat faptele nu privesc acte guvernamentale ale fostului ministru al Sănătăţii, ci este vorba de o relaţie contractuală a domniei sale exercitată în calitate de angajator”, a menţionat Scântei.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a explicat că decizia politică a coaliţiei de guvernare a fost de a lăsa Justiţia “să îşi facă treaba” şi a lipsit un singur vot pentru adoptarea unui raport de aprobare a solicitării DNA.

„Ne-a lipsit un vot. Nu pot face speculaţii în momentul de faţă. Plenul este suveran. (...) Cred că în plen lucrurile se vor regla în sensul principiilor după care funcţionează coaliţia. (...) Verdictul care contează este cel al Justiţiei. (...) Atât timp cât ţinem dosarul la Parlament planează şi asupra domnului Bodog o umbră şi asupra Parlamentului, că facem scut împotriva oamenilor care vor să fugă de lege”, a declarat Fenechiu.

Plenul Senatului va dezbate şi vota, miercuri, de la ora 9,30, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, a confirmat vicepreşedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Go to top