fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

PSD Iași: Peneliștii și-au făcut bugetul pentru anul 2021. Ieșenii sunt marii absenți de la împărțeala liberală!

PSD Iași: Peneliștii și-au făcut bugetul pentru anul 2021. Ieșenii sunt marii absenți de la împărțeala liberală!


Bugetul din acest an nu aduce niciun element de noutate. Concret, 70% este construit pentru funcționalitate, iar în partea de investiții sunt continuate, exclusiv, proiectele administrației social-democrate din mandatul precedent. Mai mult, liberalii au alocat cu 100 milioane de lei mai puțin la secțiunea de dezvoltare decât s-a alocat la începutul anului 2020 de către administrația social-democrată.

Cum să discute ei despre dezvoltarea județului când, față de anul trecut, bugetul propus pentru investiții este mai mic cu aproape 100 milioane lei, 418 milioane lei, față de 512 milioane lei în 2020? Vorbim despre toate acestea în contextul în care bugetul general este aproape identic cu cel de anul trecut. Noi am propus 35% din totalul cheltuielilor să meargă la investiții, în vreme ce Alexe a propus un procent de 28%. Concluzia este foarte simplă: vorbă multă, fapte puține! Acesta este sloganul cu care penalul din fruntea CJ speră să îi mai păcălească încă o dată pe ieșeni” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Liberalii au transformat bugetul unui milion de ieșeni în buget de partid. Președintele CJ, Costel Alexe, a uitat că este responsabil de toți ieșenii, inclusiv de cei care au îndrăznit să aibă altă opinie politică, și a transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere constructivă pentru dezvoltarea județului într-o ședință de partid. Nu a fost acceptat niciunul dintre amendamentele propuse de social-democrați sau de USR. Mai mult, o parte dintre amendamentele PSD au fost cele depuse de PNL în anii trecuți. Practic, liberalii și-au respins propriile amendamente la bugetul județean.

Bugetul PNL nu are nimic special. Este un buget fără viziune, un buget fără cap și fără coadă, care nu își propune să crească nivelul de trai al ieșenilor. Este un buget în care copiii din mediul rural cu rezultate bune la învățătură nu și-au găsit locul, la fel și copiii extrem de talentați de la Liceul cu Program Sportiv. Așa cum a demonstrat că știe să facă și la Ministerul Mediului, Alexe a pregătit un buget pentru camarila politică. Amendamentele noastre au fost respinse, fără a fi măcar analizate, deși propuneau să ajutăm în continuare copiii talentați și cu rezultate deosebite. Am făcut și un exercițiu, un test pe care liberalii l-au picat cu brio și au demonstrat încă o dată că interesul lor nu este unul și același cu al ieșenilor. Liberalii nu au susținut astăzi nici măcar propriile amendamente făcute administrației social democrate în 2018, pentru simplul motiv că acum au fost propuse de noi. Acest lucru arată cum înțeleg liberalii de la CJ democrația, transparența și munca în folosul tuturor cetățenilor”, a declarat liderul de grup al social-democraților ieșeni, Cristian Stanciu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Go to top