fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Senator Cristi Berea (USR PLUS): Bugetul Iașului trebuie să corespundă intereselor ieșenilor

Senator Cristi Berea (USR PLUS): Bugetul Iașului trebuie să corespundă intereselor ieșenilor


Acum o săptămână Mihai Chirica afirma că nu suntem pregătiți pentru digitalizare. Într-o țară în care avem un bazin extraordinar de specialiști în programare, o țară care de-a lungul timpului a atras cele mai importante companii multinaționale și într-un oraș precum Iașul, unde giganți precum Amazon urmează să-și extindă rețeaua de business, primarul nostru ne spune că nu suntem pregătiți.

Țin să îl contrazic. Eu consider că avem toate resursele necesare pentru a digitaliza sistemul administrativ din România, doar că asta ar însemna mai puține locuri de muncă la stat, ceea ce pentru unii poate fi de neimaginat; plimbatul hârtiilor de la un birou la altul o fi și el bun la ceva, poate ne spune domnul Chirica la ce. Un bun ordonator de credite și-ar dori eficientizarea sistemului pe care îl are în administrare și ar ști ce să facă cu banii, nu este si cazul nostru, din păcate.

Consilierii USRPLUS s-au abținut în a vota bugetul Municipiului Iași, tocmai pentru că acesta nu corespunde realității. Colegii mei consilieri au depus peste 40 de amendamente la buget, menite să aducă un plus de eficiență și să favorizeze dezvoltarea orașului. Domnul primar bineînțeles că nu a fost de acord cu ele, invocând diferite pretexte și dând dovadă de o lipsă de viziune.

În Primăria Iași avem zeci de angajați pe pile, cunoștințe și alte rubedenii; practic este aparatul prin care domnul primar înțelege să administreze acest oraș. După 10 ore de dezbateri, au fost aprobate doar o parte din amendamentele propuse, și doar cele cu un impact mai redus.

USRPLUS este gata să reia în orice moment discuțiile pe un nou proiect de buget, într-o nouă ședință de consiliu și un nou vot.

Ceea ce ne dorim noi pentru Iași este să creștem veniturile prin atragerea de noi investitori, să diminuăm cheltuielile de funcționare și să favorizăm investițiile în infrastructură, educație și mediu. Odată ce aceste considerente vor fi luate în evidență de domnul primar, colegii mei sunt pregătiți să dea vot favorabil pentru bugetul pe anul 2021.

Lumea în care trăim evoluează într-un ritm alert, iar politicienii trebuie să țină cont de acest lucru și să învețe să țină pasul. Nu poți ține în loc un oraș întreg, doar pentru că tu ai ales să te agăți de vechile metehne politicianiste și de vechiul mod de a gestiona problemele locale. Nu mai avem timp de pierdut cu oameni fără viziune și fără capacitatea de a se adapta noilor realități și nevoi ale cetățenilor.

Acesta este momentul în care vechea clasă politică va învăța ce înseamnă respectul față de munca și banii românilor. USRPLUS va continua să militeze pentru o administrație eficientă, stoparea risipei din bani publici și pentru transparență decizională.

 

Cristi Berea

Senator USR PLUS Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top