fbpx
 
Senatorul Cristi Berea (USR PLUS): Iașul PeNaL

Senatorul Cristi Berea (USR PLUS): Iașul PeNaL


„Zoiosul” este numele de cod al unui dosar care a zdruncinat burghezia și baronii locali din primărie, notariate sau patroni media care se îmbogățesc mai repede și mai mult decât oameni de afaceri prolifici. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu este o surpriză pentru mare parte din ieșeni, întrucât aproape anual, primarul Iașului ieșea în evidență prin declarații cel puțin neinspirate sau ori de câte ori se mai descoperea câte o vilă ascunsă prin oraș, câte o casă de vacanță și un teren pe la munte sau tot felul de moșteniri sau daruri pe la cumătrii. Într-adevăr, cine nu și-ar dori ca la botezul copilului tău să vină neinvitați mai toți dezvoltatorii imobiliari din Iași iar pruncul să acumuleze sute de mii de euro încă din primele luni de viață. Mărinimia acestor oameni ar fi fost aceeași dacă nu era vorba de copilul primarului sau de odrasla altui politician cu putere decizională absolută?

Al doilea oraș ca mărime din țară își continuă tradiția corupților aleși sau numiți la cârma primăriei. Nu se știe de ce, tocmai cei care cunosc adevărul și văd zilnic efectele corupției, sunt cei care stau acasă în ziua votului, o dată la 4 ani. Fix atunci când există ocazia unică de a îndrepta lucrurile, majoritatea ieșenilor nu se exprimă prin vot și lasă o minoritate să decidă destinul tuturor. Așa se face că în ultimii 10 ani, capitala Moldovei a fost condusă de un primar condamnat penal și un altul, discipolul său, inculpat deja în 2 dosare penale.

Aceeași persoană, Mihai Chirica, punea în scenă un adevărat spectacol în ședința de Consiliu Local în care trebuia să fie aprobat bugetul municipiului. A jucat pe rând rolul edilului preocupat de banii publici, apoi al mentorului, după care a devenit arogantul de serviciu, certărețul precum și atotștiutorul. Primarul nu s-a abținut în a jigni voalat, pe alocuri, tocmai acei oameni pe care îi invitase la negocieri și cărora le promisese finanțări; sau de care avea nevoie pentru a obține voturile necesare pentru a vota bugetul.

„Acuzațiile prezentate în spațiul public induc ideea de mafie organizată, care a acaparat orașul prin instituțiile sale și prin liderii acestora. Probabil că asistăm la o premieră națională, cea în care liderul organizației politice municipale și cel județean sunt trimiși în judecată în dosare distincte, aproape în aceeași lună. Dacă nici asta nu mai este definiția pentru frăția penalilor din PNL Iași, atunci nu știu care este. Din păcate, ieșenii sunt cei care pierd pentru că sunt victimele unui sistem care duhnește de corupție și care a făcut orice pentru a pune stăpânire pe oraș. Ce credibilitate poate avea un buget local girat de un primar care este cercetat pentru organizarea unui grup infracțional împreună cu acoliții săi. Este ca și cum ai pune hoțul să îți țină contabilitatea”, afirmă senatorul USRPLUS, Cristi Berea.

A trecut abia jumătate de ani de când s-a consumat actul marital între mireasa divorțată de PSD și primită cu urale în PNL, dar deja se conturează o mare familie, care seamănă cu cele prezentate în filmele cu gangsteri.  După toate aceste pățanii politice, ne întrebăm ce face PNL Iași cu mireasa cu rochia plină de pete murdare. Îi susține inocența și acolo unde soarele se vede în dungi?

 

Cristi Berea,

Senator USR PLUS


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30