fbpx
Print this page
Marius Bodea (Senator USR PLUS): PNRR înseamnă, de fapt, Planul Național de Reforme al României!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): PNRR înseamnă, de fapt, Planul Național de Reforme al României!


România nu are 29 de miliarde de euro puse într-o pușculiță la Bruxelles pe care baronii locali să-i poată schimba în lei când rămân fără bani de furat, avertizează senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Marius Bodea: „Banii alocați țării noastre prin Mecanismul de Redresare și Reziliență trebuie atrași cinstit. Iar Comisia Europeană înțelege prin asta un plan clar de reforme care să schimbe România nu doar la nivel de infrastructură, ci în primul rând de mentalitate. Totul până în 2026. Avem doar cinci ani să ne resetăm ca țară, așa cum nu am făcut-o niciodată în cei 30 care au trecut deja. Nu există altă cale.
Senatorul USR PLUS a precizat că România stabilește ultimele detalii cu oficialii Comisiei Europene privind reformele majore care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 
Marius Bodea: „Reforma Justiției rămâne esențială pentru ca cele 29 de miliarde de euro să fie cheltuite în folosul românilor, nu pentru o mână de personaje care s-au obișnuit să deturneze orice proiect doar către buzunarele lor. Urmează o nouă strategie anticorupție și acțiuni pentru creșterea veniturilor și a bunurilor confiscate din proceduri penale. 
Comisia Europeană ne-a cerut și o reformă a pensiilor, prin care România se angajează să aibă o politică sustenabilă referitoare la modul cum sunt plătite cele de drept și reduse cele speciale”.

În paralel, Guvernul de coaliție trebuie să adopte măsuri pentru a crește veniturile la buget printr-o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, pentru că în prezent nu stăm deloc bine la acest capitol, menționează senatorul USR PLUS.
Marius Bodea: „Reforma companiilor de stat este, de asemenea, foarte importantă, căci acum majoritatea sunt găuri negre care doar consumă bani publici și nu lasă nimic altceva să vină dinspre ele. 
Planul Național de Redresare și Reziliență nu este o șansă pentru România atât pentru banii europeni suplimentari care-i revin, ci pentru că urmează cinci ani de presiune pentru realizarea reformelor demult amânate. Iar actuala coaliție de guvernare are obligația să nu o rateze”.

Așadar, PNRR este în primul rând despre reforme majore și apoi despre investiții. Banii europeni nu mai vin decât dacă demonstrăm capabili să ne ridicăm la standardele UE.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare