fbpx
Portokal
Marius Bodea (Senator USR PLUS): Autostrăzile spre Moldova și nerușinarea PSD

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Autostrăzile spre Moldova și nerușinarea PSD


Includerea în Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) a banilor pentru construcția a 383 de kilometri de autostradă care vor deservi Moldova reprezintă o victorie, căci marchează, în primul rând, schimbarea de atitudine față de regiunea noastră, a declarat senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Marius Bodea: „Ani de zile, mult prea mulți, Moldova a fost tratată de politicienii de la București ca sora săracă, o regiune de mâna a doua. «Moldovenii pot să mai aștepte...» era deviza principală.
Pentru USR PLUS și actuala coaliție de guvernare, în schimb, dezvoltarea Moldovei este o prioritate. O prioritate dovedită cu fapte.
Dezvoltarea economică  nu poate avea loc fără autostrăzi. Prea puțini investitori sunt dispuși să construiască unități de producție în zone în care e foarte greu să aduci materia primă și să duci marfa către alte piețe.
Bucuria noastră este că am început deja să îndreptăm această nedreptate care i s-a făcut Moldovei”.
Senatorul USR PLUS a remarcat, „fără uimire”, că cei mai vehemenți comentatori pe marginea includerii autostrăzilor A7 și A8 în PNRR sunt liderii ieșeni ai PSD.
Marius Bodea: „Da, acel PSD care a blocat proiectele mai bine de 15 ani, care au venit cu soluții imposibil de aplicat de genul parteneriat public-privat, propusă de Darius Vâlcov, vicepremierul lui Dragnea.
Moldovenii nu mai au răbdare și ar vrea ca autostrăzile să fie gata mâine. E absolut firească această dorință”.
Marius Bodea le amintește celor de la PSD că lucrările la autostrăzi ar fi început de mult dacă guvernele controlate de acest partid și-ar fi făcut treaba.
Marius Bodea: „Dacă, de exemplu, am fi avut forajele făcute, dacă am fi avut studiile geotehnice și avizele de mediu. Dacă PSD ar fi făcut la timp documentele potrivite, acum ne-am fi putut apuca de treabă.
Numai că nimic din acest lucru nu s-a întâmplat.
Cei mai ridicoli, în acest context, sunt liderii PSD Iași, care acum se fac că le pasă de aceste autostrăzi.
Este o mare nerușinare ca PSD să strige cel mai tare acum pe tema autostrăzilor din Moldova!

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top