fbpx
Portokal
Senator USR PLUS Cristi Berea: A patra moțiune PSD picată în Parlamentul României

Senator USR PLUS Cristi Berea: A patra moțiune PSD picată în Parlamentul României


Mandatul PSD în Parlament este acela de a pune bețe în roate coaliției de guvernare și de încerca o nouă manevră de manipulare a cetățenilor. 

În ultima perioadă, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost atacat constant pe tema PNRR-ului, unicul proiect de mare anvergură pentru România de la Revoluție încoace.

PSD nu își dorește dezvoltarea României, pentru că asta înseamnă multe pierderi colaterale pentru ei. Cu ce se va mai întreține bazinul de sinecuri din administrația publică, dacă noi îi punem la treabă pe proiecte cu finanțare europeană, unde nu se mai pot sifona bani?

Au declarat public că ne afundăm în abisul austerității, când datele oficiale spun exact contrariul. Comisia Europeană estimează creșterea Produsului Intern Brut cu 3,8% în 2021, respectiv cu 4% în 2022 pentru România, fiind mai mare decât media UE. Rata de absorbție a fondurilor europene la data de 1 mai este de 55%, aflându-se în marja mediei europene și depășind state precum Italia (53%), Spania (51%), Danemarca sau Olanda (45%).

O altă acuzație primită a fost că România nu a alocat fonduri europene pentru sistemul medical în contextul pandemiei de COVID-19, ceea ce este din nou fals. În ultimul an au fost alocate 2,7 miliarde lei din fonduri europene, pentru dotarea spitalelor din România, fiind semnate 169 de contracte de finanțare la nivelul întregii țări. De curând au fost semnate și contractele pentru achiziţionarea a peste 470 de autospeciale ce vor intra în dotarea pompierilor din România.

Moțiunea contra Ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost repinsă cu 143 voturi „pentru”, 171 „împotrivă” și o abținere. Bineînțeles că în acest context nu au lipsit și scandalurile și amenințările clasice marca PSD.

Rolul parlamentarilor este să legifereze în interesul cetățenilor, ori de la preluarea noului mandat, PSD nu face decât să depună moțiuni pentru a câștiga capital de imagine și de a face circ pe scena politică. Să iasă dumnealor în fața alegătorilor cu inițiativele legislative pe care le-au depus în prima sesiune parlamentară și să facem o evaluare.

Ne-am săturat de circ și amenințări și îi rog pe cei de la PSD să vină cu propuneri constructive în interesul oamenilor și nu în ultimul rând să își facă treaba pentru care au fost mandatați, cu demnitate.

 

Senator Cristi BEREA

USR PLUS Iași


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top