fbpx
 
Marius Bodea (Senator USR PLUS): Execuția Bugetară a Iașului - la salarii înainte, la investiții înapoi!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Execuția Bugetară a Iașului - la salarii înainte, la investiții înapoi!


Execuția Bugetară a Municipiului Iași pe primele 6 luni ale anului arată dezastruos. Chirica știe doar să plătească salarii, nu și să atragă bani europeni și să facă investiții. Al doilea oraș al țării ca mărime se clasează abia al optulea (din 10) în topul celor mai performante primării*. În 2021, la jumătatea anului, Primăria a cheltuit doar 17% din bugetul prognozat de investiții, în vreme ce la salarii gradul de execuție este generos: 83%!

An de an, Bugetul Iașului conține sume importante pentru investiții, dar acestea nu ajung niciodată să fie cheltuite. Este o șmecherie pe care primarul o folosește an de an: se umflă în pene că alocă sume pentru lucrări importante, dar banii ajung, în final, să fie cheltuiți pe salarii sau nimicuri.

 

Este o deturnare de fonduri uriașă din punct de vedere moral, ca și cum o familie și-ar pune deoparte bani pentru renovarea acoperișului, ca să nu le mai plouă în casă, dar banii îi cheltuie în cele din urmă pe un televizor de ultimă generație. Banii s-au dus, acoperișul a rămas ciuruit!

 

În privința fondurilor europene, aici impotența executivului Primăriei Iași este una rară la nivel național. În vreme ce toate marile orașe se dezvoltă cu bani gratis, de la Uniunea Europeană, Chirica și ai lui sunt pur și simplu incapabili ori să îi atragă pe măsura nevoilor, ori să îi cheltuie atunci când i-au contractat.

Ca nivel de mentalitate, „echipa Chirica“ a rămas la nivel de administrație de comună pesedistă, unde se stă cu mâna întinsă la Guvern pentru niște bani de podețe sau pentru reparat acoperișul unei școli.

 

Ceea ce nu le lipsește lui Chirica și ciracilor săi este lăudăroșenia maximă în lipsa oricăror rezultate palpabile. Mai mult, s-a depășit orice simț al ridicolului prin realizarea de tăieri de panglici pentru documentații în vederea realizării unor lucrări. Dăm cu aghiazmă peste hârtii!

 

Ar fi interesant de văzut, defalcat, în aceste condiții, care este execuția bugetară a Ateneului Iași, organizatorul unei serii nesfârșite de parastase pentru personalități în cimitirul Eternitatea. Probabil acolo s-a depășit de mult 100% din bugetul alocat și se vor aloca bani în plus la rectificarea bugetară.

 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași

 

*conform unui studiu www.urbanizehub.ro citat de reporteris.ro

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: