fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Senator USR PLUS, Cristi Berea: Situația împăduririlor la nivelul județului Iași este neclară

Senator USR PLUS, Cristi Berea: Situația împăduririlor la nivelul județului Iași este neclară


Acum două luni am vizionat un reportaj ce identifica o situație îngrijorătoare cu privire la campania de împădurire „O pădure cât o țară!”, în care cele menționate pe hârtie nu se potriveau cu realitatea din teren.

Am trimis cu această ocazie o interpelare către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și o solicitare către Direcția Silvică Iași pentru a afla care este situația împăduririlor la nivelul județului Iași.

Răspunsurile pe care le-am primit de la cele două instituții, sunt neconcordante. Practic am primit un set de date diferite și mă întreb care ar putea fi motivul.

Conform Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul de Regenerare a Pădurilor pentru anul 2020 s-a împădurit o suprafață de 273 de ha în județul Iași și s-au plantat 1 158 000 de puieți forestieri, pe când, conform informațiilor primite de la Direcția Silvică Iași, totalul este de 189 ha, cu un număr de 842.084 puieți plantați.

Voi retrimite o adresă către Ocolul Silvic Iași pentru a verifica sursa acestei discrepanțe, iar soluția pe care o văd eu pentru a avea o centralizare și o gestiune corectă a datelor este digitalizarea. Voi discuta și cu Ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării, Ciprian Teleman, despre existența unui plan care să reformeze modul de lucru și comunicarea între instituțiile publice din zona de mediu.

USR PLUS își dorește digitalizarea administrației publice tocmai pentru ca astfel de situații să nu mai fie posibile. Digitalizarea înseamnă transparență și acces liber pentru cetățean la informațiile de interes public.

 

Cristi Berea

Senator USR PLUS Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top