fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Monica Berescu (USR PLUS): Studiul de fezabilitate la Autostrada A8, pe tronsonul Tg. Mureș-Tg.Neamț, se află în proces de evaluare la CNAIR

Monica Berescu (USR PLUS): Studiul de fezabilitate la Autostrada A8, pe tronsonul Tg. Mureș-Tg.Neamț, se află în proces de evaluare la CNAIR


Premisele actuale și progresele înregistrate în proiectarea autostrăzilor Moldovei ar putea facilita scoaterea la licitație a tuturor tronsoanelor până la finalul acestui an, scrie deputata USR PLUS Monica Berescu pe pagina sa de socializare.

Vă prezint în continuare concluziile ședinței săptămânale de astăzi, de la CNAIR:

A8 (Tg. Mureș - Iași - Ungheni)

Tronsonul Tg Mureș – Tg Neamț:

-  Studiul de fezabilitate depus  de către proiectantul Acciona se află în proces de evaluare la CNAIR.

- S-a făcut o analiză cantitativă a studiului de fezabilitate  în urma căreia s-a identificat lipsa totală sau parțială a unor date pentru estimare de costuri, avize, studiu geotehnic și de mediu sau identificarea proprietarilor care vor fi expropriați și evaluarea bunurilor; urmând ca acestea să fie completate.

- De asemenea, o primă estimare a devizului general de lucrări pentru construcția A8 pe sectorul Tg Mureș – Tg Neamț indică  suma totală de 5 miliarde de euro.

Tronsonul Tg Neamț – Iași – Ungheni:

- Analiza multicriterială trebuie predată până pe 18 august pentru tot sectorul Tg. Neamț - Iași - Ungheni.

- A fost finalizat studiul de trafic pentru sectorul Tg. Neamț - Lețcani - Ungheni. Este necesară o actualizare pentru tronsonul Lețcani - Ungheni pentru estimarea valorilor de trafic și corelarea acestora cu studiul de trafic făcut pentru construcția spitalului regional.

- Primăria Iași a cerut și o analiză a traficului pentru un punct vamal în zona Lețcani pentru a fi introdus în AMC.

A7 (Ploiești - Pașcani - Suceava)

Tronsonul Ploiești – Buzău:

- Termenul maxim de depunere a ofertelor pentru construcție este 24 august 2021, această dată fiind convenită după ce s-a răspuns la toate solicitările de clarificare privind întocmirea documentației pentru depunerea ofertelor.

- Tehnic, vor fi trei contracte licitate, câte unul pentru fiecare dintre cele trei sectoare în care a fost divizat acest tronson.

- Astăzi vor fi transmise proiectantului notificările privind modificările ce trebuie aduse studiului de mediu.

- S-a aprobat cuantumul despăgubirilor proprietarilor expropriați din județul Prahova urmând ca săptămâna viitoare să fie stabilit acest cuantum și pentru județul Buzău.

Tronsonul Buzău – Focșani:

- Proiectul Tehnic, Studiul de Fezabilitate revizuit, Studiul Geotehnic și Documentația de Mediu vor fi predate pe 26 august de către proiectantul Consitrans.

- Acordul de mediu va fi obținut în septembrie și au fost obținute toate avizele de la Agenția Națională a Apelor Române.

- Procedura de licitație pentru execuția tronsonului va fi lansată la final de octombrie 2021 sau început de noiembrie, în marja de planificare, conform cu PNRR.

Tronsonul Focșani – Bacău:

- A crescut numărul de utilaje pentru studiul geotehnic; miercuri vor fi 6 foreze în teren.

-  Analizele de laborator sunt finalizate în proporție de 90% de către firma Geostud și 63% de către firma Soltehno urmând ca până pe 15.09.2021 să fie finalizate.

- 1 octombrie rămâne termenul limită pentru predarea Studiului geotehnic și a  celui de fezabilitate.

- Acest lucru va face posibilă lansarea procedurii de licitație pentru construcția tronsonului în luna decembrie 2021.

Tronsonul Bacău – Pașcani:

- Se lucrează în paralel la studiul de fezabilitate și la documentația pentru acordul de mediu.

- S-a stabilit ca pe 15.10.2021 să fie gata toată documentația inclusiv identificarea proprietarilor ce vor fi expropriați, a avizelor și acordurilor, devizul general și devizul pe obiect.

- Se va lansa procedura de licitație tot anul acesta, posibil imediat sau simultan cu tronsonul Focșani - Bacău.

Tronsonul Pașcani – Suceava – Siret:

- Progrese mici, s-au efectuat lucrări de topometrie pe primii 10 km ai ambelor sectoare (Pașcani - Suceava și Suceava - Siret).

- Se așteaptă certificatele de urbanism de la Consiliile Județene din Iași, Suceava și Botoșani.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Go to top