fbpx
 
Foto: Monitorul de Neamț Foto: Monitorul de Neamț

Un urs s-a chinuit 12 ore blocat într-un gard din Neamț, pentru că primăria nu avea contract cu o asociație de vânători


Un urs s-a chinuit 12 ore blocat în gardul unei gospodării din Ceahlău, pentru că primăria nu avea contract încheiat cu o asociație de vânători, singura în măsură să intervină în astfel de situații.

Incidentul a avut loc pe 10 septembrie, în localitatea Ceahlău, unde un urs care venea cu regularitate prin zonă a rămas prins în gardul de sârmă al unei gospodării, scrie Monitorul de Neamț.

Animalul s-a chinuit 12 ore captiv în sârma ghimpată, iar autoritățile informate despre cazul lui nu au putut interveni deoarece primăria nu avea încheiat un contract cu o asociaţie de vînătoare, ai cărei membri puteau interveni în astfel de cazuri pentru tranchilizarea şi eliberarea sălbăticiunii.

Contractul a fost în cele din urmă semnat, la urgenţă, cu Asociaţia Lupul Cenuşiu, iar abia după acel moment a fost tranchilizat şi i s-au acordat îngrijirile medicale pentru rănile suferite cât timp s-a chinuit să se salveze.

Din fericire, a fost vorba de leziuni superficiale, iar ursul a fost eliberat în natură.

„Vînătoarea nu este permisă, astfel că Ministerul Mediului a făcut o procedură pentru a se putea acţiona în astfel de situaţii. Acţiunea este graduală, adică se merge de la împuşcare, dacă ursul este foarte agresiv, pînă la relocare sau eliberare, aşa cum a fost cazul acum“, a declarat Raul Papalicef, şeful Asociaţiei Lupul Cenuşiu.

În iulie 2021, Ministerul Mediului a impus tuturor primăriilor din zona de munte să încheie, în termen de 60 de zile, contracte cu asociaţii de vînătoare pentru a se putea interveni în cazuri cum a fost cel prezentat acum.

Un caz similar a avut loc recent la Bicaz Chei, unde s-a reuşit eliberarea ursului captiv tot într-un gard. Și în Vrancea, un alt urs a fost eliberat după ce a rămas blocat în gardul unei gospodării.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30