fbpx
 
Monica Berescu, deputată USR PLUS: Premierul Cîțu dă vina pe ceilalți pentru eșecurile sale din Guvern

Monica Berescu, deputată USR PLUS: Premierul Cîțu dă vina pe ceilalți pentru eșecurile sale din Guvern


Toate ieșirile recente în spațiul public ale lui Florin Cîțu denotă ipocrizia acestuia în ceea ce privește atitudinea și comportamentul față de miniștrii USR PLUS și programul de guvernare. A fost prezent, parcă într-un gest disperat, pe la multe posturi naționale unde a dat vina pe ceilalți pentru situația actuală. Din păcate pentru români, premierul Cîțu se comportă ca și cum ar fi stăpânul clasei politice și are excese autoritare, prin care îi înlătură pe toți cei care au opinii și viziuni divergente față de ale sale.

Ipocrizia unui premier răsfățat și incapabil

Realitatea este că Premierul Cîțu a coordonat o campanie de vaccinare ale cărei rezultate sunt dezastruoase. Iar responsabilii sunt oamenii promovați pe funcții de către PNL, premier.

Ipocrizia continuă până la nivelul la care medicul Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează campania, este felicitat public, chiar dacă media de vaccinare este la jumătate față de obiectivul asumat, iar România este aproape pe ultimul loc în UE în ceea privește gradul de vaccinare al cetățenilor.

„Premierul Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu în plină pandemie pentru că fostul ministru al sănătății a dezvăluit existența unor circuite preferențiale de vaccinare organizate de coordonatorii campaniei, pentru oamenii lor, în loc să acorde prioritate celor vulnerabili. In Ministerul  Sănătății, cel care est responsabil de campania de vaccinare este Andrei Baciu, secretar de stat numit de PNL, care continuă să aibă aceste atribuții, deși a demonstrat că are o pălărie mult prea mare. Sigur, e mai comod să dai vina pe ceilalți, când tu ca premier nu ești capabil să gestionezi o echipă și protejezi sinecurile numite cu girul PNL”, declară Monica Berescu, deputată USR PLUS.

Cu toată opoziția fățișă a premierului miniștrii USR PLUS au reușit să dubleze numărul de paturi la ATI, au oferit românilor posibilitatea să se vaccineze la medicul de familie și au contribuit decisiv la transparentizarea sistemului medical.

 

Adevărații responsabili pentru eșecul campaniei de vaccinare

Grupul de Comunicare Strategică, coordonat de medicul militar Valeriu Gheorghiță, este responsabil de eșecul campaniei de vaccinare, însă premierul  nu a luat niciun fel de măsuri în această direcție. Iar rezultatele sunt dezastruoase pentru sănătatea românilor, pusă în pericol de lipsa de reacție a autorităților responsabile.

Mi-aș fi dorit să văd un premier atât de preocupat de sănătatea românilor pe cât susține. Dacă ar fi fost așa, i-ar fi demis pe miniștrii PNL de la MAI și MApN, pe secretarul de stat Andrei Baciu și pe medicul Valeriu Gheorghiță atunci când s-a aflat despre existența circuitelor paralele de vaccinare, în timp ce mureau oameni infectați cu coronavirus.

Șeful Guvernului ar fi trebuit să demită prefecți și membri ai grupului de coordonare pentru rezultatele slabe ale campaniei de vaccinare.

În schimb, Florin Cîțu îi păstrează pe funcții și se plânge că trebuie să guverneze prin ordonanțe de urgență, pentru că nu a fost capabil să gestioneze o echipă și să ia măsurile adecvate la momentul oportun.

Este o lipsă de bun-simț să acuzi miniștrii sănătății de creșterea gradul de infectare, după ce în calitate de prim-ministru, Florin Cîțu decide relaxarea restricțiilor și tolerează eșecul lamentabil al campaniei de vaccinare”, completează deputata USR PLUS, Monica Berescu.

Demisia miniștrilor USR PLUS dintr-un guvern condus de un premier care se opune reformelor a scos la suprafață adevăratele intenții ale lui Florin Cîțu, care se concentrează exclusiv pe cumpărarea de voturi la congresul PNL în care va fi ales președintele partidului.

,,În viziunea premierului, România trebuie să ia o pauză pentru că el este ocupat cu alegerile interne și cu distribuția banilor către primarii PNL. Florin Cîțu ignoră cu bună știință avertismentele mediului de afaceri, creșterea euro și a inflației, dublarea sau triplarea facturilor la energie, având alte priorități, care diferă de atribuțiile unui șef de guvern. Dacă tot nu este interesat de guvernare, Florin Cîțu ar putea demisiona, iar în locul său să vină alt premier de la PNL, care să implementeze reformele coaliției asumate prin programul de guvernare”, explică parlamentarul Monica Berescu de la USR PLUS.

Un scandal politic declanșat de un premier cu o agendă dublă au un singur beneficiar: opoziția, care primește o gură de aer nesperată de la un demnitar cu ambiții personale, mai presus decât cele ale țării. În tot acest context, președintele și-a asumat rolul de observator, în loc să fie mediator așa cum spune legea, iar românii sunt cei care plătesc pentru orgoliul lui Florin Cîțu.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: