fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Senatorul Maricel Popa (PSD): Lupta cu virusul a fost pierdută la Iași din cauza incompetenței managerului Roșu și a președintelui CJ Costel Alexe

Senatorul Maricel Popa (PSD): Lupta cu virusul a fost pierdută la Iași din cauza incompetenței managerului Roșu și a președintelui CJ Costel Alexe


Numărul de cazuri de Covid-19 a explodat pur și simplu în ultimele zile, iar spitalele din Iași au devenit neîncăpătoare pentru numărul de bolnavi care au nevoie de asistență medicală. Managerul spitalului de Boli Infecțioase vorbește acum despre lipsa locurilor din spital, iar președintele Consiliului Județean (CJ) asistă neputincios cum efectiv ieșenii mor pe capete fără a beneficia de minimul tratament medical necesar. Acesta este tabloul sumbru al unor zile în care administrația județeană liberală și-a arătat, din nou, nepăsarea și incompetența.

„Sunt pur și simplu siderat de situația în care a ajuns Iașul în acest val 4 al pandemiei. Deși am tras nenumărate semnale de alarmă atât către conducerea Spitalului de Boli Infecțioase, cât și către administrația penelistă de la Consiliul Județean nu am fost auzit. Oameni buni, cât Spitalul mobil de la Lețcani a fost funcțional, peste 1000 de oameni din toată țara au fost tratați și s-au vindecat de Covid. De atunci și până acum, peneliștii au închis unitatea medicală, cu toate că știau că valul 4 va fi nimicitor. Au avut timp să pună la punct toate inconvenientele care au mai apărut pe parcurs. Dar nu au vrut. Au tras de timp cât au putut și nu au permis nici altora să pună în funcțiune spitalul. Au spus permanent doar că Popa e vinovat! Da, sunt vinovat pentru că am construit un spital pentru bolnavii de coronavirus. Și acest spital putea și trebuia să salveze vieți omenești acum. Așa cum a mai facut-o!

Ei nu mai au nicio scuză acum! Incompetența managerului Roșu și a penalului Alexe fac ca în aceste zile ieșenii să moară pe capete și să nu beneficieze de tratament medicale pentru că spitalele sunt pline“, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

 

Liderul PSD Iași spune că unitatea mobilă de la Lețcani putea asigura acum cel puțin 60 de paturi la ATI și peste 100 pentru formele medii și ușoare și acuză faptul că actuala administrație județeană penelistă a întârziat în mod voit și cu rea credință predarea spitalului către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

„Stau și mă întreb cât de bine era acum să avem acest spital funcțional. Au trecut mai bine de 8 luni de când peneliștii de la CJ l-au închis și mai bine de 3 luni de când s-a cerut să predea unitatea mobilă către ISU. Nici măcar atât nu au fost în stare. Mă gândesc acum că e la mijloc fie nepăsare, fie rea-credință față de ieșeni. Să le fie rușine! Și managerul Roșu și penalul Alexe au pe conștiință toți acești oameni care stau în ambulanțe sau nici măcar nu mai ajung în spitale pentru a se trata sau pentru a primi ajutor medical de specialitate. Roșu și Alexe nu au pierdut doar lupta cu virusul, ci și pe cea cu omenia, profesionalismul și competența“, a mai declarat liderul social-democrat ieșean.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top