fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius Bodea (Senator USR PLUS): România are nevoie de ajutor în această gravă criză umanitară!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): România are nevoie de ajutor în această gravă criză umanitară!


Nu credeam că, după șase ani de la tragedia din clubul Colectiv, voi vedea încă un guvern care să joace fatala carte „avem de toate în spitale”. Această abordare s-a dovedit criminală în 2015 și este la fel de pierzătoare de vieți și azi.

Aroganța nu își are loc atunci când se petrece o criză umanitară. Cu atât mai puțin cinice calcule politice.

România este, în acest moment, în plină criză umanitară. O spun doctorii care luptă, epuizați deja, pentru a salva viața pacienților bolnavi de COVID. O spune numărul în creștere al persoanelor care ajung la ATI și al deceselor.

„Este iadul în Terapie Intensivă și e doar începutul”, ne anunța luni prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

În aceeași zi, România înregistra încă 133 de decese ale unor persoane bolnave de COVID-19 și 1.468 de bolnavi în stare gravă, internați la ATI.

Atenție: Grupul de Comunicare Strategică anunța tot luni că la nivel național există 1.444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, plus o rezervă operațională de încă 120.

A fost depășită capacitatea fizică a spitalelor românești, cadrele medicale și sanitare sunt de asemenea depășite, în condițiile în care fiecare nou pat oferit pacienților cu COVID și fiecare medic care se ocupă de aceștia înseamnă uneori un pat în minus pentru ceilalți bolnavi în stare gravă.

Pentru că, domnilor guvernanți, celelalte boli nu au dispărut în pandemie.

La Iași, s-a ajuns în situația pe care doctorii și noi toți speram că am evitat-o, aceea în care medicii sunt nevoiți să aleagă între pe cine pot salva și pe cine nu.

Erorile făcute de acest guvern în coordonarea campaniei de vaccinare, un eșec îngrozitor, dar și lașitatea privind impunerea de restricții a dus România în situația în care nu se mai poate apăra singură.

Avem nevoie de ajutor. Vorbeam mai devreme de aroganță. Guvernul PNL trebuie să renunțe la aroganța de a spune că „avem de toate”, să-și asume greșelile și să folosească Mecanismul de protecție civilă al UE, astfel încât să poată fi salvate cât mai multe vieți.

Italia a apelat la acest mecanism atunci când, la începutul pandemiei, a fost depășită de situație, a făcut-o și Portugalia, într-o situație similară.

Ungaria a anunțat, deja, că e dispusă să ajute România cu medici sau cu transferul de pacienți.

Fiecare viață pierdută pentru că actualul guvern nu vrea să își accepte înfrângerea va rămâne pentru totdeauna în bilanțul negativ al PNL, dacă tot își face acest partid calcule cinice.

România are nevoie de ajutor. Lăsați-o să fie ajutată!

 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: