fbpx
Print this page
Liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Costel Alexe trebuie să plece din fruntea CJ Iași!

Liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Costel Alexe trebuie să plece din fruntea CJ Iași!


Spitalul mobil de la Lețcani a fost redeschis la mai bine de 8 luni de când autoritățile județene peneliste i-au pus lacătul pe gard. După ce a fost preluat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și funcționalizat în doar câteva zile de Armată, unitatea mobilă s-a redeschis pentru pacienții care suferă forme medii și grave de coronavirus.

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, a declarat că este mulțumit de faptul că cea mai mare unitate mobilă spitalicească din România primește pacienți și va salva, din nou, vieți omenești.

„În luna august, atunci când spitalul mobil de la Lețcani a fost preluat de ISU am lansat o provocare pentru Costel Alexe. Am spus atunci că dacă unitatea medicală va fi redeschisă înseamnă că am avut dreptate, dacă nu, înseamnă că a fost corect cum a procedat el.

Iată că în numai câteva zile, Armata, ISU și cei de la Euronest au reușit, împreună, ceea ce Consiliul Județean nu a reușit timp de 8 luni. Au redeschis spitalul mobil. Dar nu mă bucur că am avut dreptate, ci pentru că bolnavii de covid vor avea șansa să fie tratați în cele mai bune condiții.

Suntem într-un moment critic. Spitalele ieșene sunt pline de pacienți infectați cu coronavirus. Bolnavii cu alte patologii sunt trimiși acasă. Mai mult, la Spitalul de Boli Infecțioase ambulanțele așteaptă ore întregi până ce pacienții sunt preluați de medici. 

Îmi pare rău să o spun. Cred că este vorba despre rea voință și nepăsare. Nu este posibil să nu redeschizi un spital, doar pentru că l-a construit Popa. Din acest motiv, penalul Costel Alexe trebuie să plece urgent din fruntea Consiliului Județean. Nu l-a interesat niciun moment de ieșeni, ci doar de orgoliul propriu. Nu a pierdut doar lupta cu virusul, ci și pe cea cu omenia, profesionalismul și competența”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Spitalul Mobil de la Lețcani este dotat cu absolut toate echipamentele și materialele necesare funcționării, fără a fi necesară dislocarea de aparatură din alte surse. A fost predat spre folosință, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” din Iaşi, ca secție exterioară a unității medicale. În perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021 au fost tratați peste 1000 de pacienți, după care administrația penelistă l-a închis motivând faptul că nu prezintă siguranță pentru pacienți.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare