fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ștefan Tănasă, USR: „Lețcani nu este un spital, ci un tun al baronilor locali PSD. Cer DNA să urgenteze ancheta”

Ștefan Tănasă, USR: „Lețcani nu este un spital, ci un tun al baronilor locali PSD. Cer DNA să urgenteze ancheta”


Liderul USR Iași îi acuză pe cei care au gestionat proiectul spitalului modular de la Lețcani că au construit un adevărat „monument al risipei și al corupției”. Afirmația vine la scurt timp după ce presa a relatat despre noua problemă a spitalului de la Lețcani. Mai precis, pacienții sunt ținuți în frig pentru că singura metodă de a preveni acumularea în exces a oxigenului este deschiderea ușilor.

„Pentru un proiect care a costat aproape 14 milioane de euro, situația este absolut inacceptabilă. Era nevoie de o instalație de ventilare adecvată, care să prevină acumularea în exces a oxigenului, fără să fie nevoie de deschiderea ușilor. Lețcani nu este un spital, ci un tun al baronilor locali PSD. Când s-a făcut proiectarea, nimeni nu s-a gândit la pacient, ci doar la bani și contracte. De-asta în loc de spital, avem o grămadă de containere la care problemle s-au ținut lanț. Termenul de execuție a fost întârziat cu luni bune. Nu au fost livrate toate echipamentele. Montajul nu a fost realizat cum trebuie, iar spitalul a trebuit închis pentru că ploua în el. S-au cumpărat 250 de paturi, dar nu s-au montat decât 118 pentru că normele nu permiteau mai mult. S-au montat doar 48 de paturi la ATI din cele 104 cumpărate. Spitalul de la Lețcani este așadar un monument al risipei și al corupției, un tun de proporții al baronilor locali care l-au gestionat”, a declarat Ștefan Tănasă, președinte USR Iași.

Acesta a mai adăugat că, deși există un dosar în lucru la DNA, nu se mai știe nimic despre el.

Cer procurorilor să urgenteze ancheta, astfel încât dosarul să ajungă în cel mai scurt timp în fața judecătorilor. Suspiciunile legitime de corupție și de abuz în serviciu trebuie investigate și probate în instanță. De asemenea, suma imensă de bani care a fost risipită trebuie recuperată din buzunarele lui Maricel Popa și a ale lui Ionel Arsene, dacă instanța va confirma ceea ce știe deja toată lumea, și anume că ei sunt vinovați de proasta gestionare a acestui proiect”, a mai declarat Ștefan Tănasă.

Spitalul modular Lețcani a fost construit în 2020, cu 13,2 milioane de euro, fonduri de la Consiliul Județean Iași și de la Consiliul Județean Neamț. La această sumă s-au mai adăugat încă 500.000 de euro pentru diverse alte dotări. În ciuda sumei imense cheltuite pentru acest spital, problemele s-au ținut lanț încă de la inaugurare. În primul rând, nu au fost montate toate paturile pentru că planul inițial nu a ținut cont de normele de sănătate în vigoare în România. De asemenea, multe echipamente nu au fost livrate la timp. În plus, au fost de la bun început probleme cu frigul și cu apa. Aceste probleme au determinat deschiderea cu întârziere a spitalului și închiderea lui în mai multe momente pe parcursul ultimului an.

 

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac