fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cristi BEREA, senator USR Iași: Lașii din politică pun țara în pericol

Cristi BEREA, senator USR Iași: Lașii din politică pun țara în pericol


Ipocrizia politică și goana pentru putere este din ce în ce mai vizibilă la partidele aflate în opoziție, mai ales atunci când sunt în discuție subiecte care pot aduce puncte electorale, care pot genera vizibilitate și pot aduce procente în intențiile de vot.

Un exemplu în acest sens este votul recent din Senat despre obligativitatea introducerii certificatului verde. Așa cum era de așteptat cei care pot fi considerații inițiatorii campaniilor anti vaccin și care au o responsabilitate morală, parțială, pentru criza medicală prin care trece România, au votat împotriva acestui certificat. Pe de altă parte, cei de la PSD susțin pe o voce că sunt necesare adoptarea unor măsuri care să ne ajute în combaterea pandemiei și creșterea gradului de vaccinare, iar pe de altă parte votează împotriva acestor măsuri tocmai atunci când ocazia să se țină de cuvânt.

Din păcate, românii continuă să fie victimele politrucilor care una zic și alta fac. Pentru PSD contează doar spectacolul din Parlament și cel de la TV, nu și măsurile care pot salva viețile oamenilor. Așa cum a demonstrat în ultimii 30 de ani, PSD trădează atunci când țara are nevoie de măsuri eficiente pentru a ieși din criză și nu are curajul și tăria să își asume măsuri nepopulare, însă eficiente. PSD spune că vrea să guverneze, dar în loc să intre pe teren stă în tribună și arată cu degetul către ceilalți. Românii s-au săturat de fățărnicia PSD, cea care ne-a ținut în sărăcie zeci de ani”, declară Cristi Berea, senator USR.

Societatea românească se confruntă cu un context periculos, care afectează toți locuitorii, indiferent de opțiunile politice sau de opinia lor despre vaccinarea împotriva coronavirusului. În loc să învățăm și să luăm exemple de la alte țări din UE sau de pe alte continente, decidenții politici din opoziție ne taie tuturor craca de sub picioare, în goana după voturi.

Refuzul de a vota introducerea obligatorie a certificatului de vaccinare va genera reacții în lanț în economie, care în final pot însemna chiar pierderea locurilor de muncă ale românilor, cauzele fiind multiple. De exemplu, firmele mici și mijlocii sunt vulnerabile pentru că angajațiii care se îmbolnăvesc cu varianta Delta de covid, cel mai probabil vor transmite virusul către cel puțin jumătate din biroul sau departamentul în care lucrează. Iar uneori, asta înseamnă blocarea activității departamentului sau chiar a firmei, deci venituri mai mici ori inexistente. Câte firme din România își permit să se închidă din nou pentru câteva săptămâni sau mai mult?

„Avem multiple exemple în jurul nostru, în țări în care viața revine la normal pentru că oamenii s-au vaccinat. Da, acum se pot plimba oriunde își doresc, merg la mall, în excursii în restaurante sau cluburi. Iar asta înseamnă locuri de muncă care se păstrează și bani care se întorc în economie. Toate astea sunt posibile pentru că s-a atins pragul de imunizare colectivă, mulțumită vaccinării. Clasa politică trebuie să devină responsabilă și să își amintească că rolul său este să creeze un trai mai bun și să aducă bunăstare cetățenilor, să îi protejeze și să le ofere o viață mai bună. Ori comportamentul celor de la PSD sau alte partide care se opun vaccinului au efecte nocive asupra poporului. Vom scăpa de această criză doar atunci când toate partidele vor avea curajul decizii nepopulare, dar care ne fac bine”, completează senatorul USR.

Același principiu se aplică și în instituțiile publice sau companiile de stat ori sistemul de învățământ; unde activitatea poate fi blocată în birourile unde se eliberează documente, decizii de pensionare, se fac salarii ori se dau aprobări. Cel mai sigur, PSD și acoliții lor care se opun vaccinării și certificatelor verzi nu iau în calcul astfel de consecințe și probabil că nici nu le pasă. Pe plan social, această ipocrizie poate produce adevărate tragedii: oameni care își pierd locuri de muncă, familii care nu au bani suficienți pentru cheltuieli, copii care rămân orfani sau care își pierd casele fie pentru că părinții devin șomeri fie pentru că au decedat din cauza pandemiei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac