fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Parlamentarii PNL, PSD, UDMR și AUR au dat aviz negativ legii evaziunii fiscale depuse de senatorul USR PLUS Cristi Berea

Parlamentarii PNL, PSD, UDMR și AUR au dat aviz negativ legii evaziunii fiscale depuse de senatorul USR PLUS Cristi Berea


Inițiativa legislativă privind evaziunea fiscală depusă de senatorul Cristi Berea în Parlament în luna iunie a acestui an, a trecut tacit de Senat și a intrat în dezbatere săptămâna trecută la Camera Deputaților.

PL-x nr. 517/2021 urmează să primească raport din partea Comisiei juridice pe data de 18 noiembrie, între timp inițiativa a primit un aviz negativ din partea Comisiei pentru drepturile omului.

Într-un comunicat pe pagina oficială de facebook, Cristi Berea le-a atras atenția colegilor săi din Parlament că au un discurs duplicitar și votează contrar declarațiilor pe care aceștia le fac în spațiul public: 

„Domnilor parlamentari PNL, PSD, UDMR și AUR, susțineți pe la toate televiziunile că vă preocupă binele poporului. Cum vă justificați votul nefavorabil din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale pe legea evaziunii fiscale? Cum sancționați voi hoția în România?

Conform informațiilor primite de la colegii mei din Camera Deputaților, toți parlamentarii din comisie, cu excepția USR și minorități, au votat pentru AVIZ NEGATIV pe legea ce vine să corecteze anomalia legislativă introdusă de “deputatul mitralieră”, Cătălin Rădulescu, CONDAMNAT PENAL pentru corupție, ce prevede ca persoanele care au fost condamnate pentru evaziune fiscală să poată scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul integral.

Așadar, în viziunea voastră, modificările pe această lege nu își justifică intenția. Nu avem nevoie de banii aceștia și cei care au furat din banul public nu trebuie pedepsiți drastic? Bunăstarea evazioniștilor e suportată de contribuabili cinstiți care nu primesc nicio recompensă pentru cinstea lor, în schimb avem grijă ca un hoț să nu facă pușcărie dacă, prins fiind, dă înapoi prada.

Cât timp veți mai minți electoratul cu discursuri populiste, pentru ca atunci când vine vremea votului să uitați de principiile pe care le predicați?”

Modificările legislative aduse de senatorul Cristi Berea sunt următoarele:

- Fraudele privind rambursările de TVA și alte restituiri sunt infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, iar asocierea în vederea săvârșirii acestor fapte, cu închisoare de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi;

- Sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale este considerată infracțiune de evaziune fiscală și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 8 ani și interzicerea unor drepturi.

- În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate

- Alineatele (11) și (12) de la Art.10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale se abrogă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe data de 1 aprilie o lege inițiată de PSD care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită integral prejudiciul, deși ar fi avut dreptul constituțional de a retrimite legea în Parlament.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top