fbpx
Print this page
Senator USR PLUS Cristi Berea: Băiatul primarului este proprietar de vilă încă de la grădiniță

Senator USR PLUS Cristi Berea: Băiatul primarului este proprietar de vilă încă de la grădiniță


Părea că România are un singur politician sărac și cinstit, în persoana fostului președinte Ion Iliescu, însă politicienii locali tind să îl contrazică, chiar să îi facă concurență. Copilul primarului Mihai Chirica, în vârstă de 4 ani, are intabulat un teren de aproape 1.000 de metri pătrați în zona celebrului restaurant Bolta Rece. Iar recent, mama primarului și bunica celui mic a depus o cerere la Primăria Iași pentru obținerea unui certificat de urbanism pentru ridicarea unei locuințe pe mai multe planuri, conform informațiilor apărute în spațiul public. Nimic ilegal aici, însă întrebare legitimă este dacă e normal ca un copil care nici măcar nu a terminat grădinița să fie proprietar, indiferent că este vorba despre bunuri mobile sau imobile?

Peste 30 de ani de zile, majoritatea politicienilor români s-au folosit de copii, unchi și mătuși, nepoți pentru a își ascunde averile, de cele mai multe ori ilicite. Cu siguranță cazuri precum mătușa Tamara sau averea impresionantă a lui Mazăre, Dragnea, Udrea și alții au rămas în memoria colectivă.

După asemenea experiențe de zeci de ani, poate că este normal ca orice investiție importantă realizată de un politician, familia sau apropiații săi să fie primită cu suspiciune de către cetățeni.

„Cred că toate planșele și desenele prezentate de Mihai Chirica de-a lungul anilor au avut mai multe efecte. Au sedus electoratul pentru voturi și apoi i-a dezamăgit, însă în sânul familiei s-a moștenit atracția pentru schițe. Probabil că la 4 ani, copilul primarului și-a manifestat intenția de a studia arhitectura și astfel trebuie să învețe de mic să ia decizii și să studieze planuri de construcție. Îi recomand primarului să aplice transparența pe care tot o promovează pe hârtie și să își asume în acte bunurile pe care le deține în familie”, declară Cristi Berea, senator USR PLUS Iași.

Bunăstarea și siguranța familiei sunt dezideratele tuturor oamenilor, indiferent de funcțiile pe care le ocupă sau de profesiile lor. Și mai important este transparența modului în care se obțin și se acumulează veniturile. În lecțiile de economie, calculul averii se face pe baza veniturilor raportate, pe baza cheltuielilor și a randamentelor de investiții, dacă acestea există. Practic, se poate demonstra matematic că atunci când o persoană are venituri de 1.000 de lei pe lună, este aproape imposibil ca după un de an să ajungă la o avere de 100.000 de lei, din aceeași valoare a veniturilor.  Dacă se întâmplă, cel mai probabil există conjuncturi sau situații care ridică semne de întrebare privind legitimitatea veniturilor.

Au trecut vremurile în care politicienii, aleșii,  sunt săraci și cinstiți în declarațiile de avere iar în familii s-au dezvoltat adevărate imperii financiare. Nu contest inspirația și toate sursele de venit ale primarului, însă mi se pare absolut suprinzător ca din salariul de director tehnic în mediul privat, apoi în primărie și în cele din urmă în fruntea instituției să deții bunuri demne de individiat. Ori Mihai Chirica este un geniu financiar care transformă 1 leu în 10.000 de euro ori Agenția Națională de Integritată are motive întemeiate să verifice modul în care a făcut avere primarul”, completează senatorul Berea.

Anual, presa analizează evoluția declarațiilor de avere și interese ale aleșilor publice și publică informații pe aceste teme. Recent, în spațiul public au apărut mai multe controverse privind adevărata avere a lui Mihai Chirica. Se pare că deși, se află la a treia sau a patra căsnicie, primarul a reușit să își crească averea și veniturile.

Conform ultimelor date existente, Mihai Chirica deține cel puțin 3 terenuri în județele Suceava și Iași, un alt teren în municipiu mai multe case și apartamente în reședința de județ și locuiește într-o vilă pe numele soacrei.

 

Cristi Berea,

Senator USR PLUS Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare