fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Consilierii USR acuză dezinteresul primarului din Scânteia: „Copiii fac 4 km pe jos până la școală”

Consilierii USR acuză dezinteresul primarului din Scânteia: „Copiii fac 4 km pe jos până la școală”


Primarul Mihai Darabană (PNL) ridică din umeri și spune că nu are soluții pentru a transporta elevii cu un microbuz școlar

Elevii din satele comunei Scânteia sunt nevoiți să meargă zilnic pe jos 3-4 km pentru a ajunge la școală pentru că în localitate nu există un autobuz școlar. Deși actualul primar al comunei a promis să rezolve problema, situația a rămas neschimbată. Copiii din Scânteia ajung deja obosiți în sala de clasă, iar drumul lor către învățătură este mai lung și mai anevoios decât al altora.

În calitate de consilier local, am depus, alături de Florin Pancu, proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind bursele pentru elevi. Proiectul a fost modificat, astfel încât doar prevederile privind bursele de merit au fost aprobate, restul fiind respinse.
Am primit în schimb garanția că, după data de 1 mai 2021, elevii vor avea transport gratuit. Însă nu s-a întâmplat nimic. Suntem la mijlocul lunii noiembrie și elevii merg în continuare pe jos.
Mai mult, la sfârșitul lunii octombrie am avut o interpelare referitoare la taxarea elevilor. Exista un acord cu firma care asigură transportul Scânteia – Iași pentru ca elevii să fie scutiți de plată pentru drumul spre școală. Însă acest lucru nu se întâmplă. Primarul ne-a anunțat că știe despre această situație, dar că nu poate face mai mult.

De asemenea, Florin Pancu a depus o adresă anul trecut în care solicita etanșeizarea geamurilor Școlii Scânteia. Deși primarul a garantat că toată clădirea va fi renovată, lucrările nici măcar nu au început. Iar aceasta în condițiile în care există posibilitatea unor finanțări.
Măsura 225/BC/14.09.2021 – „Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice” - este deschisă din 20 septembrie2021 și finanțează 6 milioane de lei cu până la 100% din cheltuielile eligibile.

Din păcate, la Scânteia, primarul este expert în găsit scuze și nu soluții. Avem un primar specializat în anunțuri liniștitoare și în angajamente neonorate. Însă copiii din comunitate nu trebuie să sufere din cauza conducerii actuale a comunei. Prin urmare, voi continua demersurile ca ei să aibă acces real la educație, să poată ajunge la școală mai ușor și să poată învăța în condiții decente.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top