fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Școala politică pentru tineri: Perspectiva unei cariere în instituțiile europene, mai aproape de tinerii ieșeni

Școala politică pentru tineri: Perspectiva unei cariere în instituțiile europene, mai aproape de tinerii ieșeni


Ramona Strugariu, deputat european USR PLUS (Renew Europe), a găzduit la Iași, weekendul acesta, prima ediție a Școlii politice pentru tineri - Cariere și oportunități europene, naționale și locale pentru tinerii politicieni.

Timp de două zile, 20 de tineri ieșeni au avut ocazia de a învăța – direct de la decidenți politici și experți internaționali - despre ce presupune o carieră în administrația publică, despre procesul de selecție a funcționarilor europeni și avantajele de a lucra pentru Uniunea Europeană.

Evenimentul, structurat ca un program de mentorat și de formare a tinerilor ieșeni cu aspirații spre politică și administrație publică, a fost organizat de europarlamentar la solicitarea studenților ieșeni, care își doresc să se implice și să contribuie la buna desfășurare a procesului decizional local, național și european. Dincolo de teorie, participanții au aplicat în mod practic - prin ateliere și activități de echipă - pașii pe care o inițiativă legislativă îi parcurge de la stadiul de idee la politică publică şi au învățat despre rolul fundamental pe care îl au experții și tehnocrații în tot acest proces, alături de oamenii politici.

Alături de Ramona Strugariu, la eveniment au mai participat și alți lideri politici cunoscuți, precum Monica Berescu, deputat USR PLUS de Iași și partener al proiectului, Marius Bodea, senator USR PLUS de Iași, Diana Finkelștain și Andrei Popescu, consilieri locali USR PLUS de Iași, precum și Victor Giosan, expert internațional în administrație și management public.

 „Tinerii ieșeni au un potențial fantastic de a schimba lucrurile. I-am simțit extrem de bine pregătiți și dornici să-și pună toate cunoștințele și priceperea în slujba oamenilor. Am auzit cuvinte precum "integritate", "coeziune socială", "profesionalism" de foarte multe ori. România trebuie să investească mai mult în resursa sa umană, să profesionalizeze constant corpul funcționarilor publici, să depolitizeze administrația și să îi atragă în poziții de responsabilitate publică – prin concursuri reale – pe cei mai buni dintre cei buni. M-am bucurat să organizez prima ediție a acestui program acasă, la Iași, orașul studenției mele, locul în care m-am format ca adult și de la care învăț constant de fiecare dată când mă întorc aici”, a declarat Strugariu.

„M-a bucurat invitația de a fi unul dintre speakerii de la Școala Politică pentru tineri. Cele 2 zile petrecute în compania lor mi-au redat speranța că tinerii schimbă fața României. Acum, am convingerea că viitorul politicii românești este promițător atât timp cât se implică tinerii.”, a afirmat deputata Monica Berescu la finalul evenimentului.

Cu ocazia evenimentului a fost lansat și un ghid cu informații de bază privind etapele pe care candidații trebuie să le parcurgă pentru a ajunge în instituțiile europene, material care poate fi descărcat de AICI


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top