fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius Bodea (Senator USR PLUS): România merită iubită și să lupți pentru ea! La mulți ani!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): România merită iubită și să lupți pentru ea! La mulți ani!


România nu e ușor de iubit. Fiecare am simțit, măcar o dată în viață, dezamăgirea și deznădejdea că țara nu merge în direcția pe care ne-o dorim și fiecare am luat în calcul, în cele mai complicate momente, inclusiv plecarea către alte zări mai stabile, mai europene, mai prospere.

Astăzi, trecem printr-un astfel de moment complicat, creat de politicieni care continuă să nu înțeleagă că românii așteaptă cu totul altceva de la ei și care au trădat, încă o dată, speranțele noastre pentru o țară modernă.

Dar România este o țară care merită iubită. Fiind prinși cu toții în vâltoarea crizelor politice și în ultimii doi ani dați peste cap de pandemia de coronavirus, nu mai avem răgazul să vedem că, de fapt, România și noi toți am făcut progrese uriașe în ultimii 32 de ani.

Am pornit, în 1990, nu de la zero, ci de la minus 10. La finalul regimului comunist, la finalul deceniului de foamete, cozi și abuzuri al dictaturii ceaușiște, România era o țară sărăcită și răvășită. Oamenii au tendința să înfrumusețeze trecutul, dar imaginile video nu mint.

Revedeți orice înregistrate din România anilor 1990 și veți regăsi acea țară cenușie, cu oameni îmbrăcați sărăcăcios și trist, cu drumuri distruse și neglijate, cu blocuri deja jupuite și cu o economie în faliment.

În 30 de ani, progresul pe care l-am făcut este enorm. Știu, nu suntem conștienți de asta tot timpul și nu simțit asta mereu. Dar ăsta e adevărul. România se află în cea mai bună perioadă din toată istoria sa: suntem parte a unei uniuni economice și politice care-i asigură stabilitate și care a împins-o înainte (uneori cu forța, ce-i drept) spre modernitate, suntem parte a unei uniuni militare care ne asigură securitatea și protecția în fața amenințărilor externe.

Inclusiv economic, România stă mult mai bine decât în 1990. Nu trebuie să mă credeți pe mine, ci să verificați cifrele realității: în 1990, PIB-ul țării era de doar 35,7 miliarde de euro. În 2020, a ajuns la peste 220 de miliarde de euro.

Am învățat, în toți acești ani, ce înseamnă democrația și cât de greu este de apărat, ce înseamnă libertatea și cu responsabilități vine, ce înseamnă să lupți continuu pentru mai bine. Am învățat că avem puterea să schimbăm lucrurile pe cont propriu, dar și în comunitate.

Am reînvățat să ne cerem și să ne apărăm drepturile, inclusiv prin protest dacă e nevoie, am înțeles că trebuie să le cerem statului și politicienilor să respecte principii, căci nu avem nevoie de pomenile lor.

Sigur, România nu este încă acolo unde ne-am dori. Mai avem cu toții, cei care încă mai credem în forța acestei țări, mult de lucru. Dar eu unul nu mi-am pierdut speranța. De asta, voi continua să acționez, din Parlament, pentru a continua să impunem schimbarea în bine în țară.

Chiar dacă România e greu de iubit, România merită iubită. Și merită să luptăm pentru ea și pentru noi.

 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac