fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius  Bodea (Senator USR PLUS): Cer demiterea urgentă a conducerii Salubris și imputarea pe persoană fizică a sumei de 6 milioane de lei!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Cer demiterea urgentă a conducerii Salubris și imputarea pe persoană fizică a sumei de 6 milioane de lei!


Cer demiterea de urgență a conducerii Salubris și imputarea pe persoană fizică, directorilor și membrilor Consiliului de Administrație, a penalităților de 6 milioane de lei pe care Primăria Iași trebuie să le achite Fondului de Mediu.

Nu este posibil ca incompetența și corupția unor protejați ai primarului Mihai Chirica să fie plătită din nou din banii ieșenilor.

Nu este prima dată când noi acoperim din buzunarul nostru incapacitatea directorilor unor societăți din subordinea Primăriei, care încasează salarii uriașe, de a-și face treaba.

Recent, Primăria a dat 360.000 de euro unei firme din București să facă ceea ce ar fi trebuit să facă cei patru directori de la CTP, plătiți cu salarii mai mari decât ale președintelui Iohannis.

Acum, Primăria Iași a fost penalizată pentru că Salubris nu și-a îndeplinit în anii 2017-2019 țintele impuse de Fondul pentru Mediu. Conducerea societății a ascuns 85.000 de tone de deșeuri din raportările oficiale pentru a acoperi faptul că nu a respectat țintele de mediu.

Primăria Municipiului Iași a falsificat raportările efectuate către Administrația Fondului pentru Mediu în perioada 2017-2019 ca să plătească mai puțin pentru neîndeplinirea țintelor de colectare selectivă.

Dar această manevră a ieșit la iveală în 2020 după un control al Direcției Generale de Administrare Fiscală din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

În ciuda manevrelor puse la cale și a penalizării uriașe primite, directorul Salubris și membrii Consiliului de Administrație au încasat prime de performanță de sute de mii de lei. Sute de mii de lei tot banii ieșenilor.

Contractele de mandat ale membrilor CA și directorului Salubris nu prevăd la indicatorii de performanță îndeplinirea țintei de colectare impuse de AFM pentru că nu ar mai încasa niciodată aceste bonusuri colosale.

Nu mai putem suporta incompetența asta care ne ustură la buzunare. O administrație profund coruptă care girează un management toxic ce găurește bugetul orașului este cea mai periculoasă combinație posibilă. La Iași asta avem.

Un cvadruplu inculpat penal și directori care primesc prime pentru că ne sărăcesc. Demisia!

 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac