fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: Botoșăneanul Colaj foto: Botoșăneanul

„Țeparul cu 1000 de fețe”, condamnat la 6 ani de închisoare: se dădea avocat, procuror DIICOT sau preot. Avea girofar la mașină, șofer și oficia înmormântări


Un tânăr de 35 de ani din Dorohoi a fost condamnat definitiv la peste 6 ani de închisoare pentru înșelăciune, după ce a escrocat un pastor cu 11.500 de euro. Bărbatul se dădea procuror DIICOT, avocat sau preot și oficia chiar și înmormântări.

„Țeparul cu o mie de fețe”, așa cum era poreclit Sorin Alin Verincianu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la 5 ani, 7 luni și 156 de zile de închisoare, prin contopirea unor resturi mai vechi și plata către victimă, un pastor neoprotestant din Suceava, a sumei de 11.500 de euro, scrie Monitorul de Suceava.

Bărbatul a devenit celebru după ce s-a descoperit că și-a însușit o serie întreagă de identități false, dintre cele mai variate, în numele cărora încerca apoi să înșele oamenii.

Astfel, Verincianu a fost, pe rând sau concomitent, procuror DIICOT, avocat, preot, ziarist sau inspector sanitar și a mai fost condamnat de nu mai puțin de opt ori pentru înșelăciune.

Ultima escrocherie a fost de-a dreptul spectaculoasă. În martie 2020, a venit cu un BMW negru, cu girofar aprins, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos, unde avea loc o slujbă. A întrerupt ceremonia religioasă, s-a urcar la balconul bisericii și le-a spus credincioșilor înmărmuriți că este procuror DIICOT și se află în urmărirea unui suspect.

A fluturat o legimitație falsă, apoi a spus că percheziția s-a încheiat și a plecat în trombă, la volanul BMW-ului cu girofarul aprins.

După două săptămâni, l-a abordat pe pastorul bisericii, de la care a aflat că are un proces ce dura de 7 ani pentru o moștenire și s-a oferit să-l ajute, întrucât, pe lângă funcția de procuror DIICOT, ar fi și avocat.

I-a cerut pe loc și apoi în mai multe rânduri diverse sume de bani, pastorul ajungând să-i plătească falsului procuror DIICOT și avocat 56.450 lei, pe parcursul a trei luni.

În același timp, s-a stabilit că „țeparul cu o mie de fețe” a mai păcălit un bărbat din zona Vicovului, căruia i-a emis o adeverință falsă care îi dădea dreptul că circule „nelimitat, la orice oră din zi și din noapte, în perioada stării de urgență”.

În schimbul adeverinței, partea vătămată a fost în multiple situații șoferul personal al escrocului, el crezând în tot acest timp că este la volanul mașinii „domnului procuror”.

Anterior, Verincianu a escrocat zeci de firme și persoane cu sume mari de bani, spunând că este preot și strânge fonduri pentru construirea unei mănăstiri. De altfel, când a fost reținut prima dată de polițiști, bărbatul era îmbrăcat în preot și oficia o slujbă de înmormântare în toată regula.

De asemenea, escrocul s-a dat ziarist când i-a șantajat pe cântărețul de muzică populară Alexandru Recolciuc, directorul Spitalului Județean Suceava, pe starețele mănăstirilor Voroneț, Probota și Dragomirna, dar și pe un deputat. Tuturor le-a cerut sume de bani pentru a nu publica anumite fotografii compromițătoare.

Într-un alt dosar, același Verinciuc a fost reținut după ce racola victime chiar în fața parchetului, dându-se avocat. Și a reușit chiar să păcălească mai multe femei care ieșeau de la procurori cu 1.500 de euro și 1.500 de lei.

 

Sursa: Știrile Pro TV


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac