fbpx
 
Fiica directoarei de la Creșe, angajată la Primărie fără diploma de studii cerută în concurs. Din păcate, e penal

Fiica directoarei de la Creșe, angajată la Primărie fără diploma de studii cerută în concurs. Din păcate, e penal


Semne de întrebare în cazul angajării de către Primăria Iași a unei tinere, în perioada 2020-2021. Iuliana Bianca Ghioca este fiica șefei de la Direcția Creșe, instituție subordonată municipalității, iar tatăl ei lucrează în cadrul SRI. REPORTER DE IAȘI a descoperit că studiile lui Ghioca nu corespundeau cu cele din anunțul concursului.

Condiția din anunțul de concurs: studii inginerești sau economice. Tânara Iuliana Ghica, fiica directoarei de la Creșe, menționează pe propriul cont de Facebook faptul că a terminat Filosofie la Cuza. Atenție: după ce REPORTER a pus întrebări, referințele privind Studiile au dispărut. Captura însă era deja facută.

Senzațional la scris

La sfârșitul anului trecut, Primăria Municipiului Iași a organizat un concurs pentru un post de consilier clasa I grad debutant la Biroul Cooperare Transfrontalieră - Serviciul Implementare Strategii – D.I.S.I.D.U. – Direcția Generală Tehnică și Dezvoltare din cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

Singura condiție necesară era absolvirea de studii universitare în domeniul fundamental științe inginereşti sau științe economice. Nu se cerea vechime. S-au depus șapte dosare, dar la proba scrisă s-au prezentat patru candidați, doar doi trecând mai departe, la interviu.

În final, câștigătoare a fost Ghioca, cu un punctaj final de 187,66, datorat, în mare parte, unui spectaculos 99 din 100 posibile la scris.

Iuliana Bianca Ghioca (Sursa: Facebook)

REPORTER a descoperit, însă, că există o inadvertență între cerința de studii din anunț și ce a absolvit Ghioca în vara lui 2020: Relații Publice și Comunicare la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice de la Universitatea „Alexandru Ioan  Cuza” din Iași.

Ghioca nu a putut oferi o explicație pentru această situație, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, nu a răspuns unei întrebări pe această temă.

2021: Apartament, logodnă, serviciu la stat

Iuliana Bianca are, deja, formele de angajare făcute și lucrează în Primărie. Ea a negat existența vreunei interferențe în concurs din partea mamei sale, care este șefa Direcției Creșe a municipalității și a precizat că a aflat de existența acestui post de pe site-ul Primăriei.

Irina Ghioca, șefa Direcției Creșe (Sursa: Facebook)

Conform declarației de avere pe care a depus-o la începutul acestui an, tânăra Ghioca nu a lucrat nicăieri în 2021. În document, femeia a menționat că, anul trecut, a devenit coproprietară, alături de logodnicul său, student la Universitatea de Arte, a unui apartament de 88 de metri pătrați în municipiul Iași.
Referitor la salariul de consilier din Primărie, noua consilieră a declarat că acesta este de circa 2.400 de lei lunar.

„Este un copil foarte bun care a muncit pentru postul acesta. Nu am avut nici o implicare. De asta (acest tip de articole - n.r.) ne pleacă tinerii din țară.”
Irina Ghioca, mama Iulianei Bianca

 

Article image
* Directoarea Spitalului „Sf. Maria” a răstălmăcit și decizia Consiliului Administrație, care s-a opus concedierii medicului Smaranda Diaconescu * Aceasta renunțase la funcția didactică de la UMF tocmai pentru a lucra cu normă întreagă la spital * Managerul invocă ordine ale Ministerului Sănătății dar uită de Codul Muncii * Concedierea pare o răfuială personală, în ochii corpului medical, după ce Smaranda Diaconescu a concu...
Autor Cezar Moraru Anchete 06 Ianuarie 2022

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: