fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
USR: Costel Alexe condamnă județul Iași la sărăcie și subdezvoltare

USR: Costel Alexe condamnă județul Iași la sărăcie și subdezvoltare


Bugetul Consiliului Județean Iași pus în dezbatere publică ne arată incapacitatea și incompetența președintelui Costel Alexe și echipei sale de rude și apropiați, de la conducerea instituției. Cheltuielile de funcționare ale CJ Iași sunt de două ori mai mari în comparație cu CJ Brașov, iar suma alocată pentru investiții este cea mai mică în comparație cu alte județe.  Mai mult, un alt județ din Moldova atrage bani prin PNDL de 133 de ori mai mult decât Iașul.

Consiliul Județean Iași va investi de două - trei ori mai puțin bani pe cap de locuitor, conform bugetului publicat. Mai mult, Costel Alexe susține un aparat administrativ supradimensionat, cu un număr de angajați de 2-3 ori mai mare decât personalul din alte județe. 

„Am analizat propunerea de buget împreună cu colegii și am constat cu amărăciune că președintele CJ propune un buget mediocru, care condamnă în continuare ieșenii la subdezvoltare. Costel Alexe a prezentat cel mai mic buget de dezvoltare din România, conform datelor colectate. Asta înseamnă un singur lucru: Președintele CJ este incapabil să gestioneze eficient banii și singurul său scop este să umfle și mai mult aparatul CJ cu oameni incompetenți. Consilierii județeni USR vor depune amendamente pentru a optimiza cheltuielile și pentru a redirecționa banii către investiții”, a precizat Daniel Dîscă, liderul consilierilor județeni USR.

Forma în care a fost pus în dezbatere publică bugetul județului Iași este una care descurajează o analiză aprofundată, fiindcă probabil Costel Alexe doar mimează transparența. Bugetul Consiliului Județean Iași va avea cheltuieli mai mari decât veniturile. În anul 2022:  CJ va încasa  558 milioane de lei și va cheltui 715 milioane  lei; aproape 80% din banii iesenilor fiind  alocați pentru  funcționarea CJ  și doar o mică parte pentru dezvoltare (investiții). 

„Mulți ieșeni ar fi dorit să știe câți bani alocă CJ pe investiții în sănătate, cultură sau infrastructură,  într-un format cât mai ușor de înțeles. Conform propunerilor de buget, în 2022, CJ Iași va investi de 4 ori mai puțini bani, comparativ cu alte județe; în schimb cei mai mulți bani vor fi folosiți pentru funcționarea acestei instituții. Bugetul lui Costel Alexe ne demonstrează ca aparatul CJ este supradimensionat, ca o furnică nevoită să care un elefant în spate”, a completat Etienne Ignat, consilier județean USR.

Concluziile analizei bugetare realizate de consilierii județeni USR scot la iveală o radiografie financiară cel puțin îngrijorătoare. Costel Alexe își propune să cheltuie o sumă enormă, de 11,6 milioane de lei pe bunuri și servicii. Foarte mulți bani vor fi cheltuiți și pentru salariile angajaților: fiecare ieșean va plăti de 6 ori mai mult pentru funcționarii din CJ, comparativ cu un bihorean.

„Incompetența celor care conduc administrația județeană este scrisă negru pe alb, în propunerea de buget: județul Iași atrage de 4-5 ori mai puțini bani din fonduri europene față de cele din vestul țării. Cel mai îngrijorător este faptul că județul Neamț va obține prin PNDL de 133 de ori mai mulți bani decât este capabil Costel Alexe. Din nou, Iașiul e pe ultimul loc când vine vorba de banii primiți de la Guvern”, concluzionează Daniel Dîscă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac