fbpx
 
Solidaritate social-democrată pentru Ucraina! (P)

Solidaritate social-democrată pentru Ucraina! (P)


Social-democrații ieșeni au distribuit bunurile donate în cadrul campaniei umanitare organizate în județ. Bunurile au fost  transportate la Vama Siret, iar o parte au ajuns inclusiv în zona Cernăuți.

Au răspuns apelului nostru oameni din tot județul și nu numai. Tuturor vrem să le mulțumim. A venit momentul ca bunurile donate până acum să ajungă la cei care au nevoie, la refugiații din Ucraina și la ucrainenii care au rămas acasă. Acești oameni trăiesc clipe de groază și disperare. Nu putem rămâne impasibili la astfel de drame. Încercăm să fim aproape de ei și să îi sprijinim cât putem. Mă bucură faptul că dincolo de campania umanitară demarată am văzut o implicare totală a colegilor noștri tineri care s-au ocupat de organizarea acestui transport”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

”Cu toții urmărim cu îngrijorare escaladarea situatiei din #Ucraina și cu durere drama prin care trec cetățenii acestei țări. Mobilizarea noastră, a românilor, a fost una exemplară și pe această cale dorim să mulțumim tuturor! Solidaritatea este o trăsătura de bază a PSD și dorim să continuăm demersurile de ajutorare a refugiaților, precum și a ucrainienilor rămași captivi în propria țară. Le mulțumesc colegilor mei de la tineret care s-au implicat în această activitate, în mod deosebit Ioanei Hliboceanu care a gestionat campania.”, a precizat Bogdan Crucianu, liderul TSD Iași.

Acțiunea PSD Iași de astăzi a avut două mari obiective:

  1. Dotarea unei case bătrânești cu 3 camere de la Siret cu toate cele necesare pentru a primi fie refugiați pe o perioadă nedeterminată de timp, fie psihologi și translatori ce vor sosi în perioada imediat următoare pentru a da o mână de ajutor la granița României cu Ucraina. Pentru dotarea acestei case au fost duse la Siret: mașină de spălat, frigider, canapea extensibilă, pat dublu, aragaz, butelii de aragaz, lemne de foc, obiecte de igienă și curățenie, pături, pilote, perne, lenjerii.
  2. În cadrul transportului pe care îl organizează Primăria Siret către Cernăuți au fost aduse de la Iași: alimente neperisabile, mâncare pentru copii cu vârsta sub un an, obiecte de igienă, medicamente, lanterne, dezinfectanți.

Administrații eficiente

Și primarii social-democrați din județ s-au mobilizat exemplar pentru a ajuta refugiații de Ucraina.

Primăria Comunei Ciurea organizează o campanie umanitară pe plan local, prin care cei interesați pot dona la centrele de zi din comună. Deja au fost donate zeci de pături, pilote, lenjerii, pături, prosoape, alimente, apă, produse de igienă, jucării.

Primăria Bălțați a pus la dispoziție microbuze care să aducă studenți refugiați de la Tulcea.

Primăria Erbiceni a alocat 100 mii lei pentru a sprijini refugiații din Ucraina și a pus la dispoziție 40 de locuri de cazare. Primăria Târgu Frumos a pus la dispoziție o sală de sport cu 200 de locuri. Comunitatea din Ruginoasa a asigurat 22 de locuri, iar Primăria Ciohorăni 15.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30