fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ștefan Tănasă, USR: „Autoritățile locale sunt indiferente la problema transportului public în Zona Metropolitană” (P)

Ștefan Tănasă, USR: „Autoritățile locale sunt indiferente la problema transportului public în Zona Metropolitană” (P)


Ștefan Tănasă, președintele USR Iași, acuză Consiliul Județean și Primăria Iași de indiferență și superficialitate în gestionarea problemei transportului public în Zona Metropolitană. „Deși au promis de ani de zile că se vor ocupa de acest aspect, reprezentanții autorităților publice locale nu au făcut mai nimic până acum. S-a scris în presă despre câteva posibile măsuri, dar și acelea sunt haotice, fără analize, fără o evaluare a impactului real”, a declarat Ștefan Tănasă.

Potrivit planurilor elaborate de Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi, mijloacele de transport public care vin din afara municipiului nu vor mai putea intra în oraș. Deși aparent acest lucru este benefic pentru scăderea traficului din Iași, măsura ar putea bulversa cu totul programul elevilor și al angajaților care fac naveta în oraș.

Sunt foarte multe necunoscute în aceste planuri și îngrijorările sunt legitime. De exemplu, ce se întâmplă cu elevii care vin din afara Iașului? Vor aștepta jumătăți de oră (minute în șir sau câte o jumătate de oră) în stații la marginea orașului pentru a lua un alt mijloc de transport în comun? Unde vor fi aceste stații? Vor fi în câmp, vor fi comune cu stațiile CTP? Cum vor fi sincronizate orarele? Astfel de întrebări sunt absolut legitime, dar autoritățile se pare că nu au niciun răspuns”, a declarat Ștefan Tănasă.

Acesta s-a declarat sceptic în legătură cu capacitatea Consiliului Județean și a Primăriei Iași de a gestiona situația.

La Iași, nici măcar problemele CTP nu sunt rezolvate. Oamenii care au intrat în grevă spontană acum câteva luni spun că în continuare lucrurile merg la fel de rău. Mai mult, primăria îi ignoră ca și până acum și nu își respectă promisiunile. N-au reușit să rezolve problema transportului public în Iași, mă îndoiesc că vor reuși să o rezolve la nivelul Zonei Metropoplitane”, a declarat președintele USR Iași.

Ștefan Tănasă a mai spus că un plan de mobilitate integrat pentru municipiu și comunele din jur trebuie făcut pe baza unor analize, consultări și dezbateri, iar măsurile anunțate trebuie să fie precise și coerente, nu să genereze noi îngrijorări printre locuitori.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30