fbpx
Print this page
Război în Ucraina: Armata rusă construiește tranșee pentru a-și proteja pozițiile militare lângă Kiev

Război în Ucraina: Armata rusă construiește tranșee pentru a-și proteja pozițiile militare lângă Kiev


Bombardamentele continuă pe mai multe fronturi în Ucraina. O situaţie de-a dreptul disperată este în Mariupol, unde luptele între cele două tabere au ajuns până în centrul oraşului.

Confruntaţi deja cu o criză umanitară de proporţii, din cauza lipsei de apă şi mâncare, localnicii au ajuns să-şi îngroape vecinii decedaţi în faţa blocurilor.

Nici Kievul nu a scăpat de ameninţarea Kremlinului. Noi imagini din satelit arată că trupele rusești sapă poziţii de tragere şi tranşee lângă capitala ucraineană.

Noi imagini filmate dintr-o dronă arată amploarea distrugerilor în Mariupol. Peste 80% din clădiri sunt avariate sau complet distruse. Iar calvarul e departe de a se sfârşi. Luptele dintre ucraineni şi ruşi au ajuns acum în centrul orașului.

În plus, salvatorii întâmpină dificultăţi extreme în scoaterea civililor de sub ruinele teatrului dramatic, bombardat în urmă cu trei nopţi de ruşi. 130 de persoane au fost scoase în viaţă, dar alte 1.300 se află încă sub dărâmături.

Noi imagini surprinse din satelit arată cum armata rusă construiește tranșee pentru a-și proteja pozițiile militare la nord-vest de Kiev.

În capitală, tot mai multe cartiere sunt mutilate de loviturile aeriene.

În războiul lui Vladimir Putin, cad victime şi proprii săi soldați.

12 trupuri neînsufleţite sunt ţinute de armata ucraineană într-un vagon frigorific, la Voznesensk. Orașul se oferă să îi repatrieze, dar armata rusă nu vrea să recunoască existența lor.

„Rusia se comportă cu proprii soldaţi ca şi cum ar fi doar nişte bucăţi de carne. Îi lasă pur şi simplu să putrezească...”, spune un soldat ucrainean.

Cu o populație majoritar rusofonă, oraşul Voznesensk, din sudul Ucrainei, a fost o altă locaţie pe care trupele Kremlinului au încercat să o cucerească, dar fără succes. Pentru a le împiedica avansul, ucrainenii au detonat un pod care se află în apropierea unei centrale nucleare și care face legătura cu Odesa.

Şase rachete balistice ruseşti, lansate de pe un submarin din Marea Neagră, au distrus vineri uzina de reparaţii avioane, aflată chiar lângă un aeroport, la 70 de km de granița cu Polonia.

Pe de altă parte, negocierile ruso-ucrainene continuă. Moscova susține că sunt „la jumătatea drumului”, dar Ucraina spune că poziția sa rămâne „neschimbată”.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare