fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Monica Berescu (Deputat USR Iași): Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR amanetează România

Monica Berescu (Deputat USR Iași): Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR amanetează România


Guvernul Ciucă demonstrează din nou că este incapabil să găsească măsuri eficiente pentru a contracara scăderea economiei și a nivelului de trai.

România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar și cel mai mare deficit de cont curent dintre toate statele UE. Investitorii nu au încredere în Guvernul României iar dobânda uriașă pe care o plătește România pentru împrumuturile pe termen lung se poate explica prin ineficiența măsurilor economice propuse de Guvernul Ciucă și prin lipsa de credibilitate pe plan internațional a ministrului Finanțelor, Adrian Câciu.

Coaliția de guvernare se prezintă ca fiind salvatoarea României, când de fapt este călăul acesteia. PSD, PNL și UDMR au prezentat un program pompos, care aruncă cu bani în stânga și în dreapta fără niciun fel de reforme.

Pachetul economic și social de 17 miliarde de lei nu înseamnă altceva decât amanetarea țării, guvernul promițând bani pe care nu îi are în portofel. Chiar crede cineva că aceiași oameni care nu au fost în stare să cheltuie banii europeni vor fi în stare să salveze economia?

Coaliția de guvernare s-a concentrat pe împărțirea funcțiilor și a sinecurilor pentru partid în loc să se ocupe de cetățeni, mai ales de cei mai vulnerabili.

Guvernul știe prea bine că orice măsură de creștere salarială este deja anulată de creșterea galopantă a inflației. Guvernul a scăpat creșterea prețurilor din mânã și nu are nicio soluție viabilă pentru a opri devalorizarea leului. Pâinea, laptele, cartofii, benzina, motorina, toate costă aproape de două ori mai mult față de anul trecut. Inflația a ajuns la 10,15% în luna martie, de la 8,53% în februarie. Este cea mai mare rată din ultimii 18 ani; doar în 2004 România a mai avut o inflație de două cifre. Știți ce înseamnă inflație de 10,15%? Înseamnă că la un salariu de 3000 de lei, românii pierd 300 de lei.

„Guvernul Ciucă joacă economia României la poker, iar dealerul este PSD, prin Marcel Ciolacu. Pachetul de măsuri anunțat de guvern seamănă mai mult cu un proiect electoral decât cu un plan structurat de redresare a economiei. Ciolacu și Ciucă au mințit că au agreat cu comisarii europeni acest pachet de finanțare.

USR a întrebat neoficial la Comisie și nu se știe nimic. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să pară că au grijă de români, dar îi amăgesc cu un pachet de măsuri care nu are o sursă reală de finanțare.

Guvernul afirmă că ar da 900 de milioane de euro din Programul Operațional pentru Persoane Defavorizate. Cum, când întregul program pe 7 ani, a fost de 518 milioane de euro?! 

În loc să se ocupe de soluționarea  inflației, a legii offshore și de găsirea de măsuri pentru degradarea generală a standardului de viață al românilor, coaliția anunță doar promisiuni fără o bază reală economică.

Ba mai mult, luni, 137 de parlamentari din coaliția PSD-PNL-UDMR au anunțat cã vor să dea liber la achiziții publice de lucrări, fără licitație, pentru lucrările în valoare de până la 5 milioane de lei. Sau și mai simplu simplu spus: PSD-PNL-UDMR au liber la hoție!”, declară Monica Berescu, deputată USR și membru în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Măsurile anunțate de Coaliția Sărăciei, PSD și PNL, nu îi ajută pe români să recupereze acești bani. Soluția corectă era reducerea taxării pe muncă, să lăsăm mai mulți bani în buzunarele românilor.

În lipsa unui act normativ clar emis de Guvern, care să explice cum sunt implementate măsurile anunțate, putem concluziona că „marele” program al Coaliției Sărăciei nu este altceva decât un alt set de promisiuni deșarte, imposibil de realizat.


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac